Un treball sobre l’escola a Mollet durant la postguerra, guanya el Vicenç Plantada

Víctor Liébana, de l’Institut Gallecs, ha guanyat el Premi Juvenil Vicenç Plantada pel treball L’escola a Mollet durant la postguerra (1939-1953). Es tracta d’un premi que convoca cada any el Centre d’Estudis Molletans (CEM) per a articles de divulgació sobre Mollet i el Baix Vallès, basats en els treballs de recerca de batxillerat.

Així, el jurat també ha decidit atorgar un accèssit al treball Entomologia de la descomposició. Una mirada als insectes de Mollet del Vallès, de Noelia Fajardo Monleón, alumne de l’Institut Gallecs; i una menció especial per a Souad El Moumni, del mateix institut, per La dona amazigh al Rif i a Mollet. El quart treball presentat ha estat Més enllà del cinema.El cinema com a eina transformadora de societats, d’Héctor Vidales, alumne de l’Institut Aiguaviva.

El Premi Juvenil Vicenç Plantada consta d’una dotació econòmica única de 350 euros per al treball guanyador i la possibilitat de publicar l’article a la revista Notes del Centre d’Estudis Molletans. El CEM també es reserva la possibilitat de publicar els altres treballs que han estat reconeguts.

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) de l’Ajuntament de Mollet ha fet públic el veredicte del XIX Premi Juvenil aquest dimarts al migdia, en un acte a la Sala de Plens. El guanyador ha estat escollit entre el total de quatre treballs que s’han presentat enguany al premi.

Victor Liébana, de l’Institut Gallecs ha estat el guanyador d’aquesta edició pel treball L’escola a Mollet durant la postguerra (1939-1953), sota la tutoria de Sole Toribio. El treball se centra en una època dura per a l’ensenyament: “la postguerra va ser un moment dramàtic per a tota la població i l’he volgut tractar des del vessant que m’apassiona: l’educació”,explicava l’autor, que vol estudiar la carrera de Magisteri. Es dóna el cas que l’educació també és el tema que ha escollit enguany el CEM per tractar a les seves jornades d’estudi, que tindran lloc a l’octubre.

El regidor del CEM, Raúl Broto, ha felicitat els autors de tots els treballs presentats i n’ha destacat la qualitat després que els darrers dos anys el premi havia quedat desert. “Ha estat molt difícil fer de jurat i escollir un sol guanyador, per aquest motiu, el jurat ha decidit atorgar un accèssit i una menció especial”.

 

 

Edicions locals