L'Escola de Policia de Catalunya a Mollet acull l'entrega de diplomes a 255 nous agents locals

El conseller d’Interior, Miquel Buch, acompanyat de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Montserrat Royes, ha presidit avui a Mollet del Vallès l’acte de lliurament de diplomes del Curs de formació bàsica per a policies 2017-2018 de l’Escola de Policia de Catalunya. Enguany s’han graduat 255 nous agents de les policies locals de 67 ajuntaments catalans. A l'acte també ha assistit la tinent d'alcalde de Mollet, Mireia Dionisio.

Durant el seu discurs, el conseller ha volgut destacar “el compromís d’aquests 255 homes i dones que heu decidit ser policies, no només com una feina, sinó com un ofici, l’ofici de posar els altres per davant de vosaltres mateixos”.

El titular d’Interior, ha felicitat als nous graduats i els ha desitjat sort “perquè la seva sort és la sort del país”. “Confiïn en nosaltres perquè nosaltres confiem en vostès”, ha insistit.

Per la seva banda, la directora de l’ISPC, Montserrat Royes, s’ha mostrat “especialment feliç pel valor institucional d’aquest acte que malgrat les dificultats polítiques dels darrers mesos, s’ha pogut dur a terme”.

Royes també ha destacat que “aquests mesos de formació teòrica i pràctica han estat molt intensos per tots, alumnes i formadors per tal que estiguin el màxim de preparats possibles, un cop incorporats als seus destins professionals”.

El curs de la 31a promoció es va iniciar el mes de setembre passat, amb 281 agents dels quals 24 han suspès i 2 han causat baixa.

Pel que fa a la localitat de procedència dels alumnes, la demarcació de Barcelona és la que ha aportat més policies enguany; en concret, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i els dos Vallesos són les comarques d’on provenen més alumnes. Pel que fa a les comarques de Girona, la Selva, el Baix Empordà i el Gironès són les que compten amb més alumnes. El Tarragonès és la comarca d’on provenen més alumnes de la demarcació de Tarragona, i finalment la de Lleida, és la demarcació menys representada amb alumnes que provenen del Segrià, Solsonès i Noguera.

 

L’edat mitjana dels alumnes es situa en els 32,7 anys, i pel que fa al gènere, un 19,35%, són dones i un 80,65% són homes.

 

Pel que fa al nivell d’estudis, el nombre d’alumnes amb estudis universitaris és del 32,62%.

Edicions locals