Pau Gasol, estrella de la 1a Gala Benèfica de la Fundació Aíto García Reneses feta a Mollet

Aquest dijous 5 de juliol, el Mercat Vell de Mollet del Vallès va acollir la 1a Gala Benèfica de la Fundació AítoGarcíaReneses a la que van assistir primeres figures a escala nacional i internacional del món del bàsquet com és el cas del jugador del Sant Antonio Spurs Pau Gasol. Si algú no sap el que és una veritable estrella, només havia de veure l'entrada de Pau Gasol al Mercat Vell de Mollet. Eren les set i deu de la tarda i tothom va saber que entrava al recinte pel moviment que es va produir en unes de les portes laterals. En aparèixer, tots el volien saludar, fer-se fotos amb ell i demanar-li autògrafs. L'esportista va accedir a totes i cadascuna de les peticions. Per la petita història local quedarà que el jugador de l'NBA va accedir a fotografiar-se amb un membre de la policia local en suport de la venda dels escuts solidaris de la campanya pels valents en contra del càncer infantil i que el responsable de la fotografia va ser l'alcalde, Josep Monràs.

La inauguració de l'acte de la Fundació Aíto Garcia Reneses va anar a càrrec de l'alcalde de Mollet del Vallès i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs, d'Aíto Garcia Reneses i del patró de la Fundació Salvador Alemany.

DhXOSZlXkAIPKlc

Abans de l'entrega de premis, es va obrir el II simposi El bàsquet formatiu europeu: una visió del present i del futur en el qual van participar al costat de Pau Gasol, el director tècnic del Joventut Badalona, Jordi Martí, el director tècnic del Baloncesto Estudiantes, Willy Vilar, el general manager de l'Alba Berlín, HimarOjeda, i el director d'scouting del FC Barcelona, JuanLlaneza.

En el simposi es van fer diferents aportacions en relació a la formació de jugadors des de la infància i de la importància de l'esport escolar. Pau Gasol, per exemple, va advertir que avui "correm el risc que els nens siguin sedentaris i deixin de moure's. Marc i jo ens passàvem tot el cap de setmana jugant a bàsquet". Willy Vilar va assenyalar que el Club Estudiantes va dir que aquesta entitat havia de seguir "nodrint-se de jugadors formats al pati de l'escola".

Els premiats de la Gala van ser EduardoPortela per la seva trajectòria professional en el món del bàsquet i l'equip femení Snatt's Sant Adrià per la seva trajectòria en la formació de jugadores.

Edicions locals