Sergi Mingote fa el cim del Broad Peak

L'alpinista paretà ha fet l'ascens al Broad Peak, amb 8.047 m, en el primer dels sis vuit mils que vol coronar en només un any

Diumenge, Sergi Mingote va coronar el cim del Broad Peak, muntanya situada al Karakoram, a la frontera entre la Xina i el Pakistan. L'alpinista paretà va assolir l'ascens després de 12 hores.

 

Aquest és el primer dels sis vuit mils que s'hi ha proposat assolir en un any. Mingote va aprofitar la treva que el temps va donar, després de les intenses nevades dels últims dies, per poder fer el cim. Sergi Mingote va anar acompanyat pel jove alpinista Lluís Cortadillas durant gran part de l'intent de cim, però malauradament en Lluís va haver de deixar-ho a mig camí. Recordar que les dures condicions climatològiques també han afectat un altre company de grup, en Pep Vega, que aquest sí que ha hagut de dir a déu a l'expedició per diferents motius.

Aconseguir fer el cim del Broad Peak és el principi del gran repte que té entre mans Sergi Mingote, recordem que vol aconseguir el rècord Guiness 3x2x8000 o el que és el mateix coronar els sis vuit mils més alts del món: L'Everest (8.844 metres), el K2 (8.611 metres), el Kanchenjunga (8.586 metres), el Lhotse (8.516 metres), el Manaslu (8.156 metres) i el Broad Peak (8.047). Aquest últim ja el pot marcar com aconseguit.


Edicions locals