Gauthier Navarro i Mireia Trias guanyen el Critèrium del Vallès

Gauthier Navarro i Mireia Trias han guanyat el Critèrium del Vallès-GP Diputació de Barcelona, que enguany ha celebrat la seva 38a edició en dues etapes, dissabte en una contrarellotge a Martorelles, de 6,5 km, i diumenge, amb una volta al Vallès, amb sortida i arribada a Mollet en un circuit de 85 km. La cursa, organitzada pel CC Mollet, ha comptat novament amb el suport de la Federació Catalana de Ciclisme i l’Ajuntament de Mollet. En total han pres part 17 equips, sent 5 de fèmines.

Navarro ha guanyat després d’imposar-se a la contrarellotge de dissabte a Martorelles i quedar tercer a la volta de diumenge, amb sortida i arribada a Mollet –el guanyador al circuit vallesà ha estat Daniel Téllez a l’esprint-. Navarro, de França i de l’equip Culture Velo U19, ha marcat el millor temps després de les dues etapes amb un temps de 2 hores, 19 minuts i 43 segons, amb un marge de 17 segons amb el segon, Abel Balderstone, del Tot-net de Terrassa; i a 28 segons del tercer, Fernando Tercero, del Gímenez Ganga. "Estic molt feliç de ser el campió. Ahir vaig ser millor a la contrarellotge i avui ha estat molt complicat perquè hi havia dues pujades complicades. He pogut acabar tercer i assegurar-me la general”, ha manifestat el corredor francès.

El millor corredor local ha estat Raúl Nicolás, del Trans Luján CC Mollet, que ha estat cinquè de la classificació general a tan sols 32 segons del campió. També ha destacat Nicolas Fernandes, del Mollet, tretzè i a 40 segons del líder del Critèrium. Pel que fa en la categoria d’equips, el Mollet ha estat sisè classificat. El millor equip masculí ha estat el Tot-Net de Terrassa.

En categoria femenina, Mireia Trias, del catema.cat, ha estat la millor després de les dues etapes amb 2 hores, 22 minuts i 3 segons. “No m’ho esperava. Ha estat una bona cursa i és el primer cop que guanyo una cursa així•, ha dit Trias. La corredora, júnior, s’ha imposat a d’altres corredores de major categoria, com ara a la campiona d’elit, Mariela Farabello, amb 2 hores, 23 minuts i 25 segons; i a al categoria sub-23, a Laura Rodríguez, amb 2 hores, 23 minuts i 25 segons.

El president de la Federació Catalana de Ciclisme, Joaquim Vilaplana, ha manifestar que Mollet “ha tornat a ser la referència del ciclisme júnior català i enguany s’han millorat les dades de l’edició passada”, amb un total de 129 corredors. El preisdent del CC Mollet, Toribio Muga, ha destacat que la contrarellotge de dissabte “hauria de ser una mica més llarga, uns 2 o 3 km”, tot i que ha remarcat que hi ha un compromís per mantenir-la dos anys més a Martorelles. A més, Muga, ha explicat que “s’han complert els objectius i cada any la cursa va a més, sent una referència”.

Edicions locals