Plaques simbòliques a Mollet per recordar el referèndum

Mollet ha viscut aquest dissabte un matí intens simbòlicament per recordar el referèndum de 2017 de l'1 d'octubre. La Plataforma 1 d'octubre de la ciutat ha enganxat plaques simbòliques a les cinc seus que van servir per facilitar el referèndum del 2017 a la ciutat. A les plaques es podia llegir "Aquí vam votar, aquí vam guanyar".

A cadascuna de les cinc seus, l'IES Mollet, l'IES Gallecs, el Casal Cultural, el Centre d'Atenció Primària de Can Pantiquet i l'IES Vicenç Plantada, s'ha llegit un manifest prop de les onze del matí per reivindicar la votació de l'1 d''octubre de 2017 i, seguidament, s'ha enganxat la placa. "Vaig estar l'any passat a l'IES Mollet i recordo molta gent amb molta il·lusió fent una cosa tan simple com votar. Va ser molt bonic", ha explicat un dels assistents, Albert Parés, en una de les enganxats simbòliques. "Hi havia molts nervis perquè sabíem que estava passant en altres llocs, jo vaig ser-hi a El Casal", ha dit Carme Segú.

Poc després s'han fet marxes fins a la plaça Major de l'Ajuntament per fer una concentració amb prop d'unes 150 persones, provinents de les diferents cinc seus de la ciutat. Aleshores, el grup d'Avis i àvies de Mollet han ofert un llaç gegant ennmig de la plaça. Abans de fer novament la lectura d'un manifest, els Castellers han aixecat i descarregat un pilar. Durant la jornada s'han escoltat crits de "llibertat presos polítics" o "vam votar, vam guanyar", entre d'altres.

Els cinc adhesius simbòlics s'han desenvolupat sense cap incident. "Les plaques simbòliques s'han posat als col·legis electorals i en un principi totes s'han posat. Al Vicenç Plantada s'ha posat fins i tot amb brides, El Casal té una placa simbòlica, tot i que dimarts posarem una interna per sempre", ha explicat Rosalia Molina, dels CDR de Mollet i de la Plataforma 1 d'Octubre Mollet.

Les activitats reivindicatives han seguit al Parc de les Pruneres amb un dinar, música en directe i activitats, i a partir de les 20 h amb la projecció del documental sobre l'1 d'octubre, fet per Mariona Rabasa.

Edicions locals