Sergi Mingote abandona el Dhaulagiri i torna a casa

Ho fa perquè hi ha vents superiors a 90 km per hora

Sergi Mingote renuncia a fer el cim del Dhaulagiri a causa de les condicions meteorològiques i torna a casa. L'alpinista està aconseguint el seu repte que, sota el títol '3x2x8.000', vol completar l'ascens a 6 vuitmils en menys d'un any, fet que el faria mereixedor del nou rècord Guiness.

Sergi Mingote anunciava ahir que li era impossible pujar el Dhaulagiri a causa de les males condicions meteorològiques però que tornava a casa satisfet per la feina feta, recordem que ha pujat 3 vuitmils en tan sols 72 dies. Mingote ho anunciava amb pena però satisfet perquè "la veritat és que ni en el millor dels meus somnis podria haver imaginat haver fet els 3 vuitmils en 72 dies sense l'ajuda d'oxigen artificial". Ara Mingote prepararà la pròxima primavera quan continuarà amb el seu repte.

Mingote ja ha fet el cim del Manaslu, el Broad Peek i el K2, però el mal temps l'ha fet tornar cap a casa i quedar-se a les portes de la quarta muntanya en menys de dos mesos. Ara toca descansar i, alhora, preparar-se per a la pròxima primavera quan té previst continuar amb el seu objectiu.

Edicions locals