Aturada de personal de l'Ajuntament de Mollet contra la precarietat dels serveis socials

Desenes de treballadors municipals s'han concentrat aquest divendres al migdia davant de l'Ajuntament per participar en un acte en defensa del personal dels serveis socials i en contra de la violència ocupacional. Els treballadors també han fet una aturada de 15 minuts per posar de manifest les condicions a les quals han de fer front els professionals que atenen en els diversos centres d'atenció social de la nostra ciutat.

La protesta convocada per l’Ajuntament de la ciutat i les seccions sindicals CCOO, UGT i PLUS també vol posar de manifest la precarietat existent en el sector. "Massa sovint, la normativa els atribueix responsabilitats que no els corresponen en bé de l'èxit de polítiques poc efectives i improvisades i no s'envia el finançament adequadament a les administracions locals per poder dotar als Serveis socials dels recursos necessaris per donar una millor resposta social. Cada cop són més habituals i no s'han de normalitzar les desqualificacions, els insults, les intimidacions i les agressions vers les nostres companyes i companys", diuen en un comunicat.

La protesta ha servit també condemnar l'agressió patida fa uns dies durant l'exercici de la seva activitat laboral, per una treballadora d'una empresa del Tercer Sector Social, contractada pel Consorci de Benestar Social del Gironès - Salt.

Els sindicats i l'Ajuntament manifesten la seva solidaritat vers ella, la seva família i amics, així com a la resta de professionals de serveis socials que dia a dia estan duent a terme el seu treball amb la màxima implicació i professionalitat.

 

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha expressat el seu suport i ha agraït la tasca del personal dels serveis socials. Monràs també proposarà a la Junta de Portaveus que aprovi un manifest de suport a aquests professionals.

 

Edicions locals