Ara Mollet ERC-MES presenta els 14 reptes del seu projecte de futur

En l’acte celebrat aquest dissabte al matí al teatre Can Gomà s’han presentat els 14 reptes que Ara Mollet ERC-MES ha plantejat en el seu programa electoral, en el marc de les properes eleccions municipals de l’any 2019.


Marta Vilaret, regidora d’Ara Mollet ERC-Mes i vicesecretària general de suport a la Presidència i a la Secretaria General d’ERC, ha presentat l’acte i ha introduït cada un dels catorze ponents, un per cada àmbit i repte.


Des de l’àmbit d’implicació ciutadana i govern obert, Joan Alcarria ha afirmat que “l’Ajuntament serà als barris i al carrer, amb noves eines de participació directa” per a que la ciutadania estigui més present en les decisions preses al municipi. L’ha seguit Núria Bustos, qui ha explicat que per a aconseguir una millor difusió de la cultura local es crearà el Consell d’Entitats de la Cultura, des del qual es gestionarà, fomentarà i aproparà la cultura a tothom. Ramón Pagès ha assegurat que des de l’àmbit d’economia urbana “apostarem per un teixit industrial i comercial implicat amb Mollet i la seva gent” tenint com a un dels principals objectius potenciar un consum responsable.


Merche Martínez ha estat la ponent de l’àmbit d’acció social i ha fet referència a la necessitat de creació “d’un nou centre obert per ajudar la infància i les famílies en risc d’exclusió social”. Pel que fa a les polítiques pel respecte animal, Toni Valle ha dit que, per tal que els drets dels animals entrin a l’Ajuntament, es pretén “impulsar l’Oficina pel Benestar Animal, un punt d’informació i de coordinació per vetllar pel benestar dels animals i per la convivència”. En l’àmbit de seguretat, Judith Mas ha explicat que “crearem la policia de barri o de proximitat per fer treball comunitari i de mediació al carrer”. Oriol Olivé ha parlat sobre la presència de la dona al món de l’esport, afirmant que “potenciarem les estructures femenines de clubs i entitats, i ajudarem a crear-ne de noves”.


El repte plantejat des de l’àmbit de les polítiques d’igualtat, presentat per Agnès Galdón, ha estat el de “donar visibilitat i valor a les dones que han contribuït a construir el Mollet actual” mitjançant la creació d’un arxiu on hi apareguin dones rellevants de la història del municipi. Pel que fa a l’habitatge, Ferran Badell ha dit que “habilitarem habitatges per al lloguer social, de nova construcció i de pisos desocupats”. Margarita Vergés ha afirmat que “l’educació ha de ser igualtat d’oportunitats” i ha proposat les escoles obertes, que cap nen es quedi sense colònies, aprofitar Gallecs com a espai d’aprenentatge i assegurar sortides laborals dignes.


Ubald Pérez ha presentat el repte de l’àmbit de nova ciutadania, afirmant que com a partit potenciaran els valors de la diversitat, la interacció, la cohesió i la inclusió a través de la creació d’una fira anual d’alimentació de les diverses cultures que conviuen a Mollet. Des de l’àmbit de jovent, Marina Planellas ha explicat el projecte d’obertura d’un espai de trobada i d’autogestió per al jovent de Mollet, amb el que es pretén fomentar la implicació dels joves a la ciutat així com oferir-los un servei d’informació sobre temes que els puguin afectar. Carme Guarro ha assegurat que “combatrem la solitud de la nostra gent gran i fomentarem una vida més digna amb un nou centre de dia i la construcció de pisos de serveis”. Finalment, Josep Gordi ha presentat el repte de l’àmbit territorial, amb la proposta de creació d’un espai de futur amb indústria tecnològica al polígon de Can Prat.


En acabar les catorze ponències, s’ha projectat un vídeo enviat per Marta Rovira, secretària general d’ERC, des de Ginebra. Rovira ha donat molt de suport al partit i l’ha felicitat pel projecte que des de fa anys construeix per Mollet. L’acte ha comptat també amb la intervenció de Marc Sanglas, diputat al Parlament de Catalunya i secretari de política municipal d’ERC.


Oriol López, candidat a l’alcaldia de Mollet, ha assegurat en la seva intervenció que les properes eleccions suposaran un canvi per al municipi. “Estem bastint el que crec que serà el projecte guanyador el maig del 2019” ha sentenciat López.

Edicions locals