El PDeCAT presenta un informe on demostra que el principal problema de deute pendent de l'Ajuntament de Mollet són els drets propis no cobrats

El PDeCAT de Mollet ha elaborat una detallada anàlisi del deute pendent de cobrar de l'Ajuntament de Mollet. Aquest dilluns els regidors Joan Daví i Jordi Talarn la van presentar davant dels mitjans de comunicació locals.


L'anàlisi, que s'ha elaborat a partir de documentació oficial de l'Ajuntament de Mollet, posa en evidència que el principal problema de deute pendent que té l'administració local no és pels diners que cobra d'altres administracions, sinó amb els cobraments gestionats per la mateixa administració (multes, taxes, preus públics...). L'anàlisi conclou que l'Ajuntament de Mollet té pendents de cobraments (de 2017 i anys anteriors) un total de 16.518.648 euros. D'aquests, el 77% (gairebé 13 milions) són deutes de particulars i empreses amb l'ens local. En relació a deutes d'altres administracions el primer deutor és l'Estat (2.991.889 euros) seguit de la Generalitat (385.112 euros) i la Diputació (324.837 euros). El rànquing no varia ni si es computa el deute pendent de la Generalitat amb l'Ajuntament per la construcció del Lledoner que suma 1.640.950 euros i que està pendent d'una resolució judicial. "El deute de l'Ajuntament no ve provocat per altres administracions", va concloure Jordi Talarn.


Tot i que l'administració de l'Estat era la que més tenia pendent de pagar a l'Ajuntament a 31 de desembre de 2017, Jordi Talarn va voler explicar que aquesta era "bona pagadora" i que no tenia deutes d'anys anteriors a 2017. Per contra, amb la Generalitat hi ha entre 2011 i 2016 uns drets pendents de cobrament que ascendeixen a 77.482 euros. Amb la diputació el deute pendent anterior a 2017 és de 18.919 euros.


Aquesta situació de deute que s'acaba pagant és diferent en els casos dels drets propis (taxes, preus públics), ja que aquests, es va explicar, no s'acaben cobrant mai i es van cancel·lant periòdicament. Cada any es computen uns ingressos que no es fan realitat. "Aquesta situació provoca l'increment sistemàtic del deute i la reducció de la capacitat d'ús dels ingressos futurs per pagar les funcions ordinàries de l'Ajuntament i els serveis als ciutadans", es va explicar. "Això- es va dir- només conduirà en el futur a retallar per disminució dels recursos disponibles".

Edicions locals