El 6 de desembre s'inaugura el Pessebre Monumental de Parets

El muntatge fa 230 metres quadrats i compta amb 1000 figures

L'Associació Pessebrista de Parets treballa de valent per tenir el tradicional Pessebre Monumental a punt per a l'època nadalenca. Aquest 2018 arriben a la seva 32a edició i obrirà les seves portes el dijous 6 de desembre a les 11 del matí. El pessebre es podrà visitar durant les festes de nadal i fins a la diada de reis i els caps de setmana fins a la Festa Major d'Hivern, la darrera setmana de gener. Unes 10 persones voluntàries, entre elles dues noves incorporacions, treballen per tenir-ho tot a punt, coordinats per l'Esteve Mas, que és el director del Pessebre i l'Albert Pérez com a President de l'Agrupació Pessebrista. El passat 2017 van visitar el pessebre unes 12 mil persones i enguany s'espera augmentar aquesta xifra de visitants.

Aquesta nova edició del Pessebre, a diferència de l'anterior, es podrà veure un paisatge nevat amb la muntanya de Montserrat com a escenari on no faltaran els efectes especials al llarg dels 230 metres quadrats de muntatge.

Una de les altres novetats d'aquesta edició serà el dia 29 de desembre, dia en què les agrupacions pessebristes de Catalunya obriran els seus pessebres, també el de Parets, fins a la 1 de la matinada. Aquell dia, amb la mateixa entrada, es podrà gaudir del pessebre a la nit acompanyats d'una botifarra, vi, i un espectacle de Diables Parets.

El Pessebre Monumental de Parets posseeix el rècord català per ser el pessebre més gran muntat sobre una taula. El muntatge cada any és diferent, combina la tècnica del pessebre tradicional, el diorama i el monumentalisme, amb una escenografia espectacular que inclou efectes de llum, so i aigua. S'han utilitzat un miler de figures i material divers com sorra, rocalla, guix, o suro, entre altres materials.

Edicions locals