Mollet commemora els 40 anys de la Constitució Espanyola amb la ministra Batet

La presència aquest dimarts de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet a Mollet per participar un acte per commemorar els 40 anys de la Constitució Espanyola consistent en un diàleg entre ella i el periodista Enric Juliana va despertar molta expectació. La sala de Can Goma es va omplir de públic entre els que es va poder veure el primer secretari del PSC, Miquel Iceta; el secretari d'organització socialista, Salvador Illa i el diputat del PSC de la comarca, Jordi Terrades. Entre el públic també hi havia un grup de 8 membres dels CDR que en començar l'acte van mostrar pancartes de suport als polítics empresonats i contra la Constitució i el PSC. Els membres dels CDR van ser convidats a sortir entre aplaudiments del públic. L'alcalde de Mollet, Josep Monràs, en una intervenció prèvia al diàleg entre Batet i Juliana va dir que podien ser allà protestant precisament per què persones com Solé Tura havien fet possible la Constitució que els hi reconeix aquest dret ara fa 40 anys.

L'acte organitzat per l'Ajuntament a través del Centre d'Estudis per la Democràcia ha coincidit amb el 9è aniversari de la mort del molletà il·lustre i pare de la Constitució Espanyola, Jordi Solé Tura, de tal manera que van ser constants les referències per retre-li homenatge.

batet-2

La Ministra Batet va afirmar que per ella era "un honor que l'alcalde em truques i em proposés participar en aquest homenatge a Jordi Solé Tura" per la personalitat del polític molletà. "Ha estat un polític que ha representat els valors que el PSC continua defensant, la capacitat de diàleg, d'arribar acords, de posar-se al lloc de l'altra", va dir. "Crec que fer política és bàsicament això: tenir aquesta capacitat d'arribar a consensos, de construir des de punts de vista diferents, espais Comuns. En Jordi Solé Tura això ho va representar molt bé, com a pare de la Constitució, però també com a Ministre de Cultura. Part del seu llegat avui encara el recordem i es realça... Va deixar empremta. També, des del punt de vista acadèmic..."

L'alcalde de Mollet Josep Monràs va recordar que precisament aquest dimarts van fer just 9 anys de la mort de Solé Tura. "Avui fa just 9 anys que en Jordi ens va deixar, el forner de Mollet, que va ser el pare d'aquesta Constitució que alguns critiquen....Mollet no podia estar al marge d'aquesta efemèride important des dels dos conceptes. Justament des d'un espai molt estimat per ell perquè just aquí se li va fer entrega de la medalla de la ciutat, on es va convertir amb molletà il·lustre per consens de totes les formacions polítiques". En relació a l'acte va explicar que amb la presència de Meritxell Batet i Enric Juliana preguntant-se on som després d'aquests 40 anys el que volien és " reafirmar el compromís que tenia Jordi Solé Tura amb la Democràcia, amb el diàleg, el consens, el pacte, cosa que ara sembla que és una mica difícil i complicat..." "Figures com la de Jordi Solé Tura avui serien més necessàries que mai", va reblar l'alcalde de la ciutat.

Edicions locals