Ajuntament i sindicats impulsen un acord econòmic i social per millorar la vida dels ciutadans de Mollet i el Baix Vallès

L’acord vol incidir en aspectes com la qualitat de l’ocupació, la mobilitat o les infraestructures

L'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, el Secretari General de la Unió Intercomarcal de CCOO al Vallès Oriental, Gonzalo José Plata, i el Secretari Comarcal de la UGT, Vicenç Albiol, han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració que dóna peu a la creació d'un Consell Econòmic i Social a la ciutat. A partir d'aquí, amb el propòsit de sumar encara més esforços, el proper pas serà comptar amb el món empresarial, i en aquest sentit, l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès, ja li ha mostrat a l'alcalde Josep Monràs la seva predisposició a formar part del Consell.

A través d'aquest nou document administració i sindicats volen treballar plegats per millorar la vida dels treballadors i ciutadans amb programes per a la creació d'ocupació de qualitat lluitant contra la precarietat laboral respecte a salari, temporalitat i parcialitat, no només a Mollet, sinó també al seu entorn. També volen treballar en millora de temes com la mobilitat o les infraestructures del nostre territori
Durant el primer trimestre de 2019, es va explicar, es concretaran les primeres línies estratègiques del nou acord econòmic i social. De moment, però, ja han avançat que millorar la mobilitat dels treballadors serà un dels seus objectius.
Des de l'any 2001 el consistori molletà i els dos sindicats han anat renovant diferents convenis. Ara, però, fan un pas més i volen arribar a més àmbits i no només a aspectes purament laborals.

Per Gonzalo José Plata "Mollet és un indret ideal per trobar solucions més enllà del seu territori, ja que és una ciutat tradicionalment acostumada a treballar en xarxa" i ha afegit que "es tracta d'un pas més en la col·laboració estable que ja existeix per fer de la ciutat de Mollet una ciutat on l'economia treballi per les persones i no les persones per l'economia".

Des de la UGT, Vicenç Albiol, creu que en el moment"d'elaborar un pla estratègic hem d'aprofitar i partir de la feina feta fins ara, com per exemple, aprofitar les dades que ens aporta la diagnosi dels polígons industrials que s'ha fet a Mollet entre l'Ajuntament i els sectors implicats".

Per Josep Monràs, "si parlem de crear ocupació de qualitat, indiscutiblement també estem parlant de millorar les nostres infraestructures i els nostres serveis, i aquests seran un dels objectius en els quals en posarem a treballar a través d'aquest consell". En aquest sentit, Monràs ha afegit que "aquesta col·laboració ens donarà més força per argumentar davant les administracions competents quines són les nostres mancances i reivindicar aquelles eines que ens permetin millorar".

Edicions locals