Centenars de persones es manifesten a Mollet contra les llistes d'espera a la sanitat pública

Unes 400 persones es van manifestar aquest dilluns a Mollet en contra de les llistes d'espera a la sanitat pública, sota el lema Les llistes d'espera maten. La manifestació era organitzada per la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès i la coordinadora de Marea Blanca i tenia el suport de més d'una vintena de partits, entitats i sindicats d'àmbit locals. La manifestació va sortir a les sis de la tarda de la plaça Prat de la Riba i va finalitzar mitja hora després a la plaça de l'Ajuntament. Al llarg de la marxa, als carrers Barcelona i Avinguda Llibertat, es van sentir crits en contra de les retallades en sanitat.
Antonio López, el portaveu de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès ha destacat que Catalunya és una de les comunitats autònomes amb les llistes d'espera més llargues i Mollet no n'és una excepció.

La Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès està molt activa en els darrers temps i ha posat en marxa diferents actuacions com la recollida de signatures en defensa de la sanitat pública o la presentació de mocions en gairebé tots els plens municipals també en el mateix sentit.
Segons la Plataforma a l'Atenció Primària hi ha "un malestar generalitzat de la població que no hi ha una atenció adequada i en un temps raonable". Segons diuen, l'atenció primària segueix sent molt precària "per la falta de recursos, personal sanitari, substituts, llistes d'espera excessiva...".
Pel que fa a l'atenció l'hospitalària a Mollet – referint-se a l'Hospital de Mollet, gestionat per la FSM - la situació creuen que "és manifestament millorable", ja que hi ha unes llistes d'espera "escandaloses" en algunes especialitats com la unitat del dolor, urologia, oftalmologia o maxil·lofacial. "Les reprogramacions excessives, la falta de personal i espai en urgències són les coses que funcional pitjor sense oblidar altres com a proves i operacions que triguen un temps excessiu", asseguren des de la Plataforma.

Edicions locals