La Llibreria l'Illa de Mollet engega un club de lectura dedicat a les autores oblidades

Porta el nom de Mònica Esclassans en honor a una guaridora que va viure a Mollet al segle XVII

La Llibreria L'Illa de Mollet dirigida per Carles Peña ha anunciat que a partir del mes de gener posarà en marxa un Club de lectura que han anomenat Mònica Esclassans. Es tracta d'un club que funcionarà de forma paral·lela a l'actual existent.

La finalitat del Club de lectura, explica en Carles Peña "és llegir obres d'autores que no han tingut el reconeixement que pensem que haurien d'haver tingut".

La periodicitat del club serà bimensual. El dia de reunió serà el penúltim dimecres del mes que correspongui. La Clàudia José, estudiant del grau d'Estudis Literaris, en serà la dinamitzadora. Això es fa, expliquen, per tal de permetre que els membres del club de lectura mensual puguin participar d'ambdós.
La primera sessió serà el dia 16 de gener i l'obra que es comentarà serà "Frankenstein", de la Mary Shelley. L'únic requisit per poder-hi participar és el compromís de comprar a L'Illa el llibre que es proposi.

El Club ha estat batejat com Mònica Esclassans, una guaridora molletana que va viure al segle XVII i de la que s'ha perdut la memòria "com la de motes altres dones de totes les èpoques". La Mònica Esclassans sembla que va ser afamada per prescriure tisanes i ungüents per guarir, però que també utilitzava la literatura oral com mètode terapèutic. De fet des de la Llibreria l'Illa expliquen que el club de lectura utilitza el seu nom precisament per què vol "retre homenatge a totes aquelles autores que han fet grans aportacions a la literatura però que no han rebut el mateix reconeixement que molts dels seus col·legues masculins".

Edicions locals