L’Hospital de Mollet va fer 300 cirurgies més el 2018

La FSM ha desplegat enguany el servei d’atenció pediàtrica especialitzada i s’ha renovat el servei de nefrologia

Hi ha satisfacció a la Fundació Sanitària Mollet per les fites assolides aquest 2018. Així ho va explicar el director general de la FSM, el Dr. Jaume Duran en una roda de premsa realitzada fa uns dies. Especialment per què 2018 assenyala l’equador del Pla Estratègic 2017-2020.

Enguany s’ha desplegat el servei d’atenció pediàtrica especialitzada a les consultes externes de l’Hospital de Mollet conjuntament amb l’Hospital de Granollers. Això s’ha traduït en 1500 visites mèdiques, sense comptar amb les realitzades amb col·laboració amb l’Hospital de Parc Taulí de Sabadell.

En aquest 2018 també s’ha canviat tota la tecnologia del servei de nefrologia i diàlisi. L'actualització de la totalitat dels equipaments, així com dels programes, expliquen que reverteix en una millor atenció a les persones que utilitzen aquest servei. Cal recordar que el servei de nefrologia i diàlisi és d’àmbit comarcal del Vallès Oriental i per tant dóna atenció a una població de 400.000 persones.

Segons preveia el Pla Estratègic 2017-2020 la FSM ha incrementat l’atenció de professionals especialistes en més de 10.000 hores. Això inclou diferents disciplines tant mèdiques com quirúrgiques.

En relació a les llistes d’espera s’han fet 300 cirurgies més que el 2017 i la mitjana d’espera per a consultes d’espera segueix per sota de la mitjana catalana que és de 55 dies.

També es va destacar com una experiència exitosa la millora de la relació amb l’atenció primària que ha fet possible la integració de programaris de peticions de proves complementàries agendes d’algunes especialitats entre el CAP i l’atenció de Consultes Externes.

Aquest 2018 la tasca de la FSM ha estat reconeguda aquest any en ser finalista TOP20 en l’Àmbit de Gestió Hospitalària en un premi anual d’àmbit espanyol. La qualitat en què la FSM treballa en diversos àmbits ha estat ratificada amb la recertificació de diverses ISO en àmbits com el medi ambient, l’ús energètic o la responsabilitat corporativa. Enguany a més a més de rebre aquestes ISO que garanteixen, per exemple, que l’Hospital ja utilitza el 100% de la seva energia procedent de fonts renovables; s’han assolit noves certificacions com “entitat saludable” a més d'institució segura, tema en el qual és pioner a Catalunya.

Al llarg d’aquest any la FSM ha desplegat el seu projecte “Valors i competències” per als professionals de la institució. Aquesta tasca ha estat reconeguda amb el premi Unió d’Hospitals a la innovació en la gestió de persones.

Durant el primer semestre de l’Any la FSM també va recollir el premi FAD Fundació Abedis Donabedian al millor Centre Sociosanitari.

Edicions locals