Mollet és el municipi del Vallès Oriental on més va baixar l'atur el 2018

Mollet del Vallès ha tancat l'any 2018 amb un bon balanç en el camp de l'atur. Segons les dades facilitades pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) a la ciutat hi havia al desembre 3.305 persones que cercaven feina. La xifra és de 231 menys que fa just un any. Amb aquesta xifra, Mollet del Vallès es converteix en la població de tot el Vallès Oriental on l'atur ha baixat més en termes absoluts. A la capital de la comarca, Granollers al llarg de 2018 l'atur únicament s'ha reduït en 104 persones. En tercera posició, Parets i Canovelles empaten en número de reducció d'aturats. Ambdues poblacions en tenen un total de 84 menys.


Tot i aquesta bona dada anual, aquesta arriba després d'un mes de desembre que no ha estat gens bo per l'ocupació. De fet a Mollet aquest mes s'han produït 66 aturats més en relació al novembre. Es tracta d'una pujada destacada, la segona més important de la comarca després de Granollers on l'atur creix en 90 persones. L'atur ha crescut al Vallès Oriental durant el mes de desembre en 239 persones (+ 1,11%) respecte al mes anterior i se situa en 21.777 persones.


Des de la UGT del Vallès Oriental no s'han rebut les dades d'atur de la comarca amb gaire optimisme. Tot i que Inter anualment, de gener a desembre 2018, l'atur s'ha reduït en 1.166 persones (-5,08%) assenyalen que el mercat de treball és cada vegada més precari.


El sindicat pensa que tot plegat és una bona mostra que la recuperació econòmica "no arriba a les persones treballadores"


"La reducció de l'atur que s'ha experimentat des de l'inici de la "recuperació econòmica" té un preu massa car: la precarització del mercat de treball, que es tradueix en més temporalitat, més parcialitat, contractes de més curta durada i amb salaris més baixos", diuen.


"Aquesta suposada recuperació econòmica no s'està revertint ni en les persones treballadores que tenen feina ni en les que en busquen, perquè no s'està generant ocupació de qualitat, sinó que s'està minvant encara més el poder adquisitiu de les persones, incrementant la bretxa salarial i les diferències entre classes", constaten des del sindicat.

Edicions locals