Comencen les obres per enderrocar una part de l’antic Tabaran de Mollet

L'empresa d'enderrocs Obres i Serveis Roig ha iniciat aquest dimecres les operacions per enderrocar una part de l'immoble del Tabaran situat a l'Avinguda Llibertat, concretament la part que va ser l'antic teatre del Tabaran i que no està protegida. Els operaris han procedit a tancar el perímetre afectat per l'enderroc i començaran les feines a l'interior. En els pròxims dies s'han de retirar totes les línies elèctriques i telefòniques que passen per l'espai afectat i posteriorment es procedirà a la part més espectacular de l'operació, el desmuntatge de l'edifici.
Fa uns mesos Mollet Impulsa, a partir d'un estudi que valorava l'estat de l'edifici, va prendre la decisió de procedir a l'enderrocament de la part de l'immoble del Tabaran del qual és titular.


Aquest estudi va detectar la corrosió d'alguns elements estructurals metàl·lics i de fusta i també una esquerda continua i vertical en la paret mitgera esquerra de l'edifici. D'altra banda, aquest informe deia que no es produïa una situació de ruïna tècnica, i per tant, "no hi ha perill d'esfondrament", explicaven des de l'Ajuntament de Mollet.


UN MILER DE SIGNATURES EN CONTRA


Precisament aquest dimarts la CUP de Mollet, que va encetar una campanya de recollida de signatures en contra d'aquest enderroc, ha anunciat que ha recollit un miler de signatures.

La CUP Mollet reclama amb aquestes signatures que "s'aturi el projecte d'enderrocament fins que el govern municipal que sorgeixi de les eleccions del mes de maig, pugui revisar de forma participada i consensuada un nou projecte de futur" i ha denunciat que "enderrocar-ho ara, en pro d'una operació especulativa i deixar només la façana, a tan sols quatre mesos i escaig de les pròximes eleccions és una greu irresponsabilitat i autèntic atemptat contra el dret dels molletans i molletanes a preservar i gaudir del seu patrimoni històric i de la memòria sentimental de generacions senceres de ciutadans".

Edicions locals