La Cursa de Sant Vicenç dels 20 anys arriba amb moltes novetats

Les atletes cobren protagonisme i per primera vegada participaran membres dels cossos de seguretat

El 27 de gener, en el marc de la Festa Major d'hivern, tindrà lloc la XX Cursa Popular Sant Vicenç, 9è Memorial Jordi Solè Tura. L'Ajuntament de Mollet del Vallès i el Club Atlètic Mollet, organitzadors de la cursa, han presentat aquest esdeveniment esportiu, cultural i popular que en aquesta edició presentarà algunes novetats amb motiu de la celebració del seu 20è aniversari.

Entre aquestes novetats hi haurà la participació com atletes, per primera vegada, de membres dels cossos de Seguretat Pública (La Internacional PoliceAssociation Vallès Oriental) i donar-li més protagonisme a les dones atletes, com es posa de manifest, per exemple, en el cartell de la cursa d'aquesta edició.

En aquest sentit, el president del Cub Atlètic Mollet, Joan Ollé, ha destacat que "el nostre objectiu és aconseguir un increment del nombre de dones respecte edicions anteriors" tot recordant que "les dones predominen en totes les categories inferiors del club".

Ollé també ha volgut posar de manifest "la bona salut de la competició que està pujant de nivell entre les curses Campionchip mentre altres desapareixen".

Es calcula que a la cursa tindrà més d'un miler d'atletes. Entre ells un grup dirigit per l'entrenador Toni Franco que vindrà des de Navalmoral de la Mata (Extremadura). Amb motiu de les 20 edicions de la cursa s'ha editat una samarreta commemorativa i la bossa amb obsequis dels espònsors serà especialment generosa.

Per la seva banda, l'alcalde de Mollet i responsable de l'àrea d'Esports, Josep Monràs, ha destacat el Club Atlètic Mollet "com a exemple de la bona salut del nostre teixit esportiu i social i de la implicació desinteressada de molts dels nostres ciutadans i ciutadanes per fer-ho possible"

Per Monràs, "activitats com la que avui us presentem per vintè any consecutiu, posen de manifest el nostre innegociable compromís amb l'esport com a eina de cohesió social i de foment dels valors i l'esforç"

D'altres novetats, coincidint amb aquest 20è aniversari, seran l'actuació castellera de la Colla de Mollet del Vallès a la sortida i una batucada per rebre els atletes quan arribin a la pista de la Pedra Salvadora.

Un any més la cursa comptarà amb dos recorreguts, un de 5 quilòmetres, íntegrament urbà, i un de deu que inclou 7 quilòmetres per Gallecs. La cursa és apta per tots els nivells, però els corredors més avançats tindran a la seva disposició "llebres" per intentar la distància en 40 i 45 minuts. La cursa implica un important desplegament de mitjans i és possible gràcies a la participació de més d'un centenar de voluntaris.

Edicions locals