L'Esbart Dansaire de Mollet inicia la temporada amb una doble actuació aquest cap de setmana

Com ja és tradicional l'Esbart Dansaire de Mollet inicia la temporada dins dels actes de la Festa Major d'Hivern, al Teatre de Can Gomà. Amb l'actuació d'enguany l'esbart enceta un cicle de celebracions que durarà dos anys, ja que aquesta primavera farà quaranta anys de la creació de l'entitat i el proper la formació de l'esbart dansaire: l'any 1979 es van recuperar a Mollet del Vallès les colles del Ball de Gitanes i el 1995 es va estrenar l'esbart dansaire.

Per aquesta ocasió s'ha programat una doble actuació els dies 19 i 20. Dissabte (21 h) el Cos de dansa de l'entitat, sota la direcció d'Eduard Peixoto, posarà en escena una de les obres més emblemàtiques del seu repertori: UN PAÍS DE FESTA. A la primera part de l'espectacle es presentarà Gitaneries, una coreografia de Joan Vallbona que evoca les antigues trobades del Ball de Gitanes, serà un homenatge a la trajectòria de l'entitat.

A la segona part es presentaran tres coreografies de l'Albert Sans basades en la tradició festiva del nostre país; es recupera des de l'ambient mariner de les Cançons de taverna fins a les airoses Jotes de la Terra Alta, passant per les carnavalesques Danses de Vilanova.

A la sessió de diumenge, 20 (18 h), l'Escola de Dansa presentarà l'espectacle Balls a la plaça i Cançons en dansa, un recull de coreografies basades en balls, cançons i jocs dansats de caràcter popular i tradicional que constitueixen la base de la formació dels més joves de l'esbart.

Edicions locals