El parc la Linera ja llueix l'escultura en record de les víctimes i represaliats del règim franquista

L'obra és de l'escultor Josep Plandiura i s'ha inaugurat aquest diumenge

El parc la Linera ja té instal·lada la nova escultura en record de les víctimes i persones represaliades del règim franquista. L'obra ha estat creada per l'artista Josep Plandiura i la inauguració, que finalment s'ha fet a l'Escola Municipal de Música a causa de la pluja, ha comptat amb la presència de l'alcalde de Parets, Francesc Juzgado, i una intervenció musical a càrrec del Centre d'Estudis Musicals Maria Grever. També ha intervingut el president de l'associació 'Taula de la Memòria Històrica de Parets', Antoni Vicente. La instal·lació de l'escultura és fruit de l'acord entre l'Ajuntament i aquesta associació.

L'escultura, que està situada a l'entrada del parc, té una placa amb un codi QR que enllaça amb el web municipal i amb informació sobre els alcaldes i regidors morts pel règim franquista: Antoni Arimon Farrés, Joan Brunat Escona, Projecte Forns Ninou, Jaume Massaguer Gallart, Amadeu Pagès Xartó, Amadeu Ramon Briquets, Esteve Seguer Forés i Pere Xicota Álvarez.

L'escultura ha estat construïda a partir d'un tros de tronc que es trobava enterrat a Can Serra, espai on l'escultor té ubicat el seu taller ara fa 5 anys. Plandiura el va desenterrar en veure'l un dia que observava l'entorn. La forma del tronc, semblant a un drac, li va cridar l'atenció i es va posar a treballar.

Edicions locals