Sergi Mingote rep la medalla de cavaller del grup Cavall Bernat

L'alpinista ja és membre del destacat grup de persones que han petjat el cim del Cavall Bernat

Sergi Mingote ha estat condecorat aquesta setmana com a ‘cavaller’ del Grup Cavall Bernat. Una distinció que li permet formar part del grup selecte d’una fundació creada fa 40 anys i que compta amb alpinistes històrics. Per rebre aquesta distinció s’ha d’haver pujat, com a mínim, una vegada al pic cavall Bernat, situat a Montserrat. Però també s’ha volgut destacar els valors que transmet l’alpinista paretà amb el seu projecte solidari 3x2x8000. A l'acte, que es va celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Parets, va ser present l'Alcalde de Parets, Francesc Juzgado, el President de la Fundació Catalana de l'Esport, Pere Sust, i el President del grup Cavall Bernat, Josep Massana.

Mingote ha tornat a començar a entrenar després d'unes setmanes de descans a causa de l'accident que va patir quan feia escalada a la cara oest del Taillón, una muntanya situada al sud de França, on una pedra li va caure a la cara i va haver de ser traslladat a l'hospital on el van deixar ingressat després de posar-li 10 punts al front i comprovar que tenia trencat el nas i dos ossos petits de la cara.

Mingote combina el seu entrenament amb les conferències que realitza sobre el documental '72 dies al límit', el qual explica l'experiència de l'alpinista i exalcalde de Parets de coronar tres 8.000 en només 72 dies.

Edicions locals