La diputada Najat Driouech participa en un acte d'Ara Mollet ERC MES adreçada a la comunitat magrebina

La diputada d'Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament NajatDriouech va participar aquest dijous, al Casal Cultural, en un acte de precampanya adreçat especialment a la comunitat magrebina de la ciutat. Amb aquest objectiu es van distribuir per la ciutat cartells en català, àrab i amazic. L'acte va ser presentat pel candidat a l'alcaldia de Mollet, Oriol López.


NajatDriouechk va manifestar-se a favor d'"obrir ponts de diàleg i trencar murs perquè els ciutadans de Mollet es puguin relacionar els uns amb els altres, vinguin d'on vinguin"


La diputada es va preguntar què estava passant perquè "moltes vegades no interaccionam" quan tots els ciutadans "compartim escoles, necessitats i, sobretot, les ganes que el nostre municipi sigui el millor possible".


"El model que propugnem a ERC és el model de la igualtat d'oportunitats, igualtat entre ciutadans, per la justícia social per tothom... Tirem per un model on la diversitat sigui un model que enriqueixi i que no resta, com ens fan sentir alguns partits... La diversitat no és dolenta sinó un valor positiu que s'ha de cuidar i preservar", va indicar la diputada.


El candidat a l'alcaldia Oriol López en la seva presentació de la diputada va fer un esbós d'algunes de les propostes que presenten en matèria d'integració dels nous molletans.


"S'hauria de fer l'obertura d'un centre cultural que aculli a tots els nouvinguts i que serveixi d'espai formatiu i que desenvolupi les relacions entre molletans de sempre i els que acabin d'arribar. Creiem que cal reconèixer la diversitat cultural en el marc de totes les programacions culturals. És a dir: tot allò que es fa, tot allò que es fa en els mitjans públics també hi ha d'haver espai per les persones que vénen del Marroc o Mauritània", va explicar.


"També creiem que cal garantir el dret a la llibertat religiosa de pensament i de consciència perquè això és un valor bàsic per poder conviure tots plegats", va dir Oriol López en relació al conflicte actual de l'Ajuntament amb la comunitat Al-Huda.


Des d'ERC tenim "molt clar el que s'ha de fer" tenim un conseller de Treball, Afers Socials i famílies que és el ChakirEl Homrani, de Granollers, però també tenim a la primera diputada nascuda al Marroc al Parlament", va reblar l'alcaldable republicà. "Els musulmans i musulmanes de Mollet, cadascú amb la seva història o origen, amb la seva religió, tots són ciutadans de Mollet", va finalitzar.

Edicions locals