El vestíbul de l'Hospital de Mollet acull una exposició sobre el model sanitari català

La Fundació Sanitària de Mollet (FSM) acull des de dijous passat l'exposició itinerant de La Unió 'Un model de tots per a l'atenció sanitària i social per a tothom'. La mostra, que ja ha rebut més de 340.000 visitants, vol remarcar el model sanitari català, el seu nivell d'excel·lència i qualitat i el compromís social de les més de cent entitats associades que en formen part. Fins ara, aquesta exposició ja s'ha pogut veure a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, la Fundació Puigvert, l'Hospital del Vendrell i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu a Sant Boi, i romandrà a l'Hospital de Mollet fins després de Sant Jordi.

L'exposició fa un repàs de les organitzacions que integren l'actual sistema sanitari i social català, posant en relleu les entitats associades a La Unió, que representen més del 90% de la sanitat concertada. En total, més de 100 entitats i 462 centres que abasten totes les línies d'atenció sanitària i social, en els quals treballen més de 60.000 professionals i que realitzen la major part de l'atenció sanitària de cobertura pública: més del 80% de l'atenció hospitalària, més del 75% de l'atenció a domicili, més del 70% de l'atenció sociosanitària i un 87% de salut mental.

L'exposició, ubicada al vestíbul d'Admissions de l'Hospital de Mollet, va ser inaugurada dijous pel president del patronat de l'FSM, Andreu Llargués; el president de La Unió, Enric Mangas; l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el president de la Mutualitat Socors Mutus de Mollet, Joan Vilaseca; el director general de l'FSM, Jaume Duran, i la directora general de La Unió, Roser Fernández.

Tots ells han destacat el compromís de la societat catalana amb l'atenció a les persones i l'èxit d'un model d'organització públic de salut que permet optimitzar tots els recursos disponibles des d'una gestió professionalitzada. Així mateix, s'ha destacat el compromís de la societat civil de Mollet del Vallès, que ja des de principis del segle XIX va voler assegurar serveis de salut per a les persones, especialment a través dels tres monts de pietat de Sant Isidre, Sant Vicenç i Santa Rita que més tard, l'any 1933, es fusionarien per crear la Societat de Socors Mutus de Mollet.

Edicions locals