El Jutge de Mollet paralitza per petició municipal el desnonament d’una família amb un nen d’un any

Ara les administracions treballen per garantir una solució al problema d’habitatge d’aquesta família

Un veí de Mollet, Miguel Àngel Zambrano, la seva parella i el seu fill de només un any havien de ser desnonats el divendres dia 24 del pis que ocupen il·legalment des de l’any 2015 i que és propietat de CaixaBank.

Aquest dijous la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) han posat en marxa una campanya amb la finalitat que es paralitzi aquest desnonament mentre no es troba una solució habitacional per aquesta família.

La Campanya ha quedat suspesa aquest mateix dijous després que l’Ajuntament de Mollet ha sol·licitat al jutjat que aturi el desnonament d’aquesta família, previst per al 24 de maig. L’Agència Catalana de l’Habitatge ha informat que també s’oposarà al desnonament.

El consistori de Mollet i l’Agència Catalana de l’Habitatge (ACH), a més a més, segons han informat ja treballen conjuntament per a més a més d’aturar aquest desnonament oferir a la família un lloguer social.

L’Ajuntament de Mollet ha informat que el cas que avui la PAH ha descobert als mitjans de comunicació local “és un cas conegut pels serveis socials municipals, en el qual s’hi està treballant”.

El consistori de Mollet informa que els serveis socials i altres departaments municipals, “vetllen sempre per la justícia social i perquè cap persona es quedi sense habitatge” i que en aquest i altres casos similars “es treballa per informar, assessorar i fer les gestions necessàries perquè les persones afectades trobin alternatives”.

En una nota relativa a aquest cas L’Ajuntament demana a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Mollet “que respecti les actuacions del consistori, en especial dels serveis socials, i que els permeti fer la seva feina”.

DRET A L’HABITATGE DIGNE
El cas de Miguel Àngel Zambrano, la seva parella i el seu fill de només un any ha estat explicat aquest dijous als mitjans locals davant de l’Ajuntament de Mollet. La parella es va quedar al carrer ja fa tres anys i expliquen que com que no tenien una feina fixa cap dels dos no van poder trobar cap lloguer, que era la seva primera opció. Davant d’això van decidir ocupar un pis propietat d’una entitat bancària. “Viure en un pis ocupat no va ser la nostra elecció sinó l'única opció”, expliquen. Avui, encara que ell té ja una feina fixa, encara no tenen recursos per accedir a un lloguer de mercat. Per aquest motiu, emparant-se en la Llei 24/2015 d’emergència habitacional, volen que des de l’administració se’ls garanteixi el seu dret a l’habitatge digne després de ser desnonats.

Edicions locals