"El que Sumem Esquerres proposa és real i possible, us ho puc ben assegurar"

"Vull demanar als paretans i paretanes que s'uneixin a un equip que té les portes obertes"

Avui entrevistem Casandra García, una paretana de 32 anys vinculada a diverses associacions municipals, especialment al Club Bàsquet Parets, al qual va dedicar molts anys com a jugadora. Actualment és mare d'una nena i d'un nen, treballa com a mestra d'Educació Primària al Departament d'Educació de la Generalitat i és regidora cap de l'oposició a l'Ajuntament de Parets des de fa 4 anys. Es presenta com a candidata a l'Alcaldia per Sumem Esquerres a Parets.

Fa 4 anys que és líder de l'oposició i ara es torna a presentar a les eleccions municipals per aconseguir arribar a l'alcaldia, vol dir que li ha agradat l'experiència?
Diguem que estar a l'oposició és dur perquè veus coses molt injustes i no tens molts mitjans per lluitar, però ara la situació és ben diferent: Sumem Esquerres a Parets té una oportunitat real de guanyar les eleccions i dur a terme tot allò que la gent al carrer ens preguntem el perquè no s'està fent: que el riu Tenes sigui l'eix vertebrador, reactivar la Festa Major de Parets o ampliar el nombre de places de la residència per a la gent gran i establir prioritat per a les persones de Parets, que per cert som els que hem pagat la residència. Per què un municipi com Parets no té una bona piscina municipal descoberta?, és una demanda popular i a l'estiu és una activitat fantàstica per a joves i famílies.

Hi ha altres partits que porten aquestes iniciatives en el seu programa electoral.
Sí, sí. Cada cop que hi ha eleccions el PSC ens diu que farà de tot. El que no puc entendre és perquè en aquests darrers 4 anys de mandat no ho han fet. El nostre equip, que és obert a tota la ciutadania per qui vulgui sumar-s'hi al projecte, vol una oportunitat per arribar al govern i començar a fer coses.

I quines coses tindran prioritat?
Bé, tenim moltes coses a fer, però si em demana per aspectes primordials, li parlaré d'alguns temes com són la participació ciutadana. Un govern local no pot dir que promou la participació dels veïns i veïnes perquè dóna a escollir entre dos models d'un parc. Estic desitjant demostrar que això canviarà des del primer dia en què jo sigui l'alcaldessa.

És urgent fomentar l'ocupació. Continuarem amb els plans d'ocupació, però cal millorar-los molt, especialment buscant les necessitats reals que té el municipi. A més, estudiarem quins serveis que actualment estan subcontractats podem assumir com a ajuntament creant una empresa municipal que assumeixi aquestes competències. Si ho podem fer nosaltres, per què ho subcontractem?

Millorarem l'Educació, i molt, perquè eliminarem els barracons de la Sínia i gestionarem la construcció definitiva de l'IES a la zona de Can Fradera. Hem de posar fi a l'educació en barracons, Parets pot fer-ho. També millorarem el pati de l'escola Pau Vila, amb la participació de l'alumnat, pares, mares i docents.

Pel que fa a seguretat, incrementarem la plantilla de la Policia Local perquè puguin continuar millorant el servei que necessitem, per descomptat, en unes instal·lacions adequades per a un cos policial.

El Medi Ambient, el Comerç Local i Serveis Socials també formen part de les primeres accions a posar en marxa. En la nostra pàgina www.sumemesquerresparets.com hem posat la totalitat de les iniciatives que durem a terme.

Per fer tot això necessita guanyar les eleccions. Sabent que les majories absolutes són difícils, amb quin partit pactaria?
Les majories absolutes són difícils, però i si governem en minoria? És molt visible que les meves ganes d'arribar a ser alcaldessa són fora de les aspiracions personals. Miri, fa molts anys que treballo al departament d'Educació de la Generalitat, i sóc molt feliç fent de mestra. Sóc mare d'una nena i d'un nen i gaudeixo de la vida que tinc. Vull arribar a l'alcaldia per fer canvis tangibles, per demostrar que les propostes del nostre programa no volen aconseguir vots per tenir una cadira d'alcaldessa, jo el que estic desitjant és posar-les en marxa i poder demostrar que el que Sumem Esquerres a Parets diu és real, viable i possible, us ho puc ben assegurar.

Aleshores res de pactes?
Espero no haver de fer un pacte de govern, tot i que el Parets que m'estimo és plural i caldria parlar amb la resta de partits perquè també representen part de la ciutadania. La nostra formació parlaria amb partits que tinguin idees d'esquerres i progressistes.

Mai han format part d'un equip de govern.
Bé, al nostre equip tenim la Rosa Martí com a número tres, que va ser alcaldessa de Parets, comptar amb la seva experiència com a alcaldessa del municipi ens fa tenir molta confiança. Jo sóc mestra i fa 4 anys que sóc cap de l'oposició a l'Ajuntament de Parets, igual que el número 2, Antonio Molina, doctor en Ecologia Terrestre i professor universitari que durant 4 anys ha estat regidor a Parets. El Lluís Moreno coneix l'administració des de dins, fa temps que va guanyar una plaça com a funcionari... et vull dir que som un equip amb molta formació, molta experiència en l'àmbit públic i privat, i no acabem d'arribar a la política municipal.

Creu que ens deixem alguna cosa important?
Sí, ens deixem la cosa més important: vull demanar als paretans i paretanes que s'hi sumin, que vinguin a Sumem Esquerres a Parets, que s'uneixin a un equip que té les portes obertes perquè hem nascut i crescut gràcies a la unió de persones de Parets. Contacteu amb nosaltres a través de les xarxes socials, de les carpes o per correu i veniu a formar part d'una il·lusió que neix a Parets i que es queda a Parets. Durant aquests dies demanem el vot per poder demostrar que ho fem molt bé, però a més desitgem que la gent s'il·lusioni amb Parets, i a Sumem Esquerres a Parets els paretans i paretanes trobaran una oportunitat.

Edicions locals