Primera ronda de contactes per decidir qui governarà Parets

Ara Parets ERC inicia una ronda de contactes per pactar un govern amb Jordi Seguer com a Alcalde Neus Jordà, de Parets per la República, demana un pacte que deixi fora al PSC

Aquests dies els partits polítics es troben en ronda de contactes per configurar el pròxim govern municipal. Les dues opcions sobre la taula que sumen un govern a Parets són un pacte entre el PSC i Sumem Esquerres a Parets, o un pacte entre Ara Parets ERC, Sumem Esquerres i Parets per la República. Les eleccions van donar la major part dels vots al PSC de Francesc Juzgado, qui la nit electoral, després de conèixer els resultats, explicava que "ara s'obre un període per parlar, negociar i meditar. Hem de començar a posar fil a l'agulla". 

Sumem Esquerres a Parets té la clau del consistori paretà per decidir si dóna suport a un pacte entre Ara Parets-ERC, Sumem Esquerres i Parets per la República, o si bé opta per fer govern amb el PSC. La candidata de Sumem, Casandra García, va explicar que "no són els resultats que esperàvem però queda clar que Sumem Esquerres decidirà qui és el pròxim Alcalde i per tant hauran d'escoltar i fer realitat les nostres propostes. Nosaltres seurem amb totes les forces polítiques".

Parets per la República també va ser una de les notícies de la nit electoral. La marca que es presenta sota el paraigua de Junts per Catalunya ha aconseguit una regidora al consistori paretà, Neus Jordà, qui demana obertament un canvi de govern liderat per Ara parets-ERC i Sumem Esquerres a Parets, on ells poden sumar la majoria en la votació per escollir el nou Alcalde gràcies a aquesta regidora.

Per la seva banda, Jordi Seguer, d'Ara Parets-ERC, iniciarà aquesta setmana una ronda de contactes amb Sumem Esquerres a Parets i Parets per la República per intentar configurar un govern alternatiu al PSC. Seguer ha declarat avui mateix que "ERC serà generosa en la negociació" per tal de crear "un govern alternatiu que deixi enrere els quasi 40 anys del PSC en el poder".

El nou consistori ha de quedar constituït el pròxim 15 de juny.

Resultat eleccions municipals Parets 2019

Edicions locals