L’Hospital de Mollet ofereix la possibilitat de donar a llum dins l’aigua

L’Hospital de Mollet ha introduït dues novetats que el converteixen en pioner en l’àmbit de l’atenció als parts. Segons ha informat la Fundació Sanitària Mollet, darrerament s’ha posat en marxa el part a l’aigua i l’acompanyament en una cesària programada.

L’Hospital de Mollet disposa d’una banyera a Sala de Parts on fins ara, les dones que volien, podien fer-la servir durant el procés de dilatació. Ara, les dones també poden tenir el seu nadó dins de l’aigua. Aquesta mesura, expliquen des de la FSM, s’ha iniciat a causa de la creixent demanda de les gestants de poder parir en aquest medi. Per fer-ho possible, s’ha creat el protocol i s’ha format l’equip de professionals.
Segons expliquen, el part directament a l’aigua presenta diversos avantatges com una satisfacció més gran per al nucli mare-pare-nadó, un major apoderament de la dona, menys dolor en el procés de part i la disminució de l'estrès del nadó, ja que passa d’un medi aquós a un altre.

Per altra banda l’Hospital de Mollet s’afegeix a la possibilitat de l’acompanyament en les cesàries programades que ja no es fan al bloc quirúrgic i es realitzen totes a sala de parts.
Aquest canvi permet que la gestant estigui acompanyada en tot el procés per la persona que ella desitja, evitar la separació del nadó de la seva mare, ja que la llevadora es fa càrrec d’ambdós durant la intervenció quirúrgica i després del procés i, finalment, iniciar l’alletament matern i el pell a pell dins de la mateixa sala de parts.

“Amb aquestes mesures, la Fundació Sanitària Mollet reforça el seu model d’atenció centrada en la persona, un dels eixos clau del seu Pla estratègic”, expliquen des de l’ens sanitari.

Edicions locals