Neus Ballús, cineasta de Mollet, roda escenes del film "Sis dies corrents" a Parets del Vallès

Neus Ballús, directora, guionista i productora molletana, ha rodat diferents escenes del seu nou llargmetratge "Sis dies corrents" al polígon Industrial Llevant, de Parets del Vallès.

"Sis dies corrents" és el tercer llargmetratge de la cineasta Neus Ballús, després de l'exitosa "La plaga" i la recent "Staff Only". El guió és de Neus Ballús i Margarita Melgar, pseudònim darrere el qual es troben Montse Ganges i AnaSanz-Magallón. Relata una setmana a la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d'una petita empresa de lampisteria als afores de Barcelona. La pel·lícula està formada per sis capítols que narren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s'enfronten a una reparació. Cada capítol correspon a un dia de la seva setmana laboral i es construeix al voltant de la relació que s'estableix entre els protagonistes i els clients que hi han sol·licitat els serveis. Sota una capa d'humor, lleugeresa i quotidianitat, les històries ofereixen elements de reflexió de major profunditat. Aquest és el teló de fons per parlar de prejudicis i del que passa quan ens enfrontem a treballar o bé a relacionar-nos amb gent que és diferent de nosaltres. Els actors escollits per la directora, tots ells amateurs, fan de lampistes i ho són a la vida real.

Ballús ha escollit Parets i el seu entorn perquè, segons les seves paraules, "és un territori tant físic com humà que està molt poc explorat en el cinema, i a l'haver nascut a prop d'aquí, sento la responsabilitat de situar-ne algunes històries i parlar del que passa en un entorn no pròpiament urbà".

Ballús ha guanyat, entre d'altres, el Premi María a la millor pel·lícula al Festival de Cinema de Cali (Colòmbia) per La plaga (2013); Premi Òpera Prima del Col·legi de Directors i Directores de Cinema de Catalunya per La plaga (2014); Premi Gaudí a la millor pel·lícula, millor direcció, millor guió (amb Pau Subirós), i millor muntatge (amb Domi Parra) per La plaga (2014). També va ser nominada, l'any 2014, com a millor directora novell als Premis Goya per la mateixa pel·lícula.

Edicions locals