Parets del Vallès millora la via pública, per fer uns Camins Escolars Segurs

El projecte vol promoure que els alumnes dels centres de primària vagin a l'escola a peu.  

Parets ha realitzat, les últimes nits, treballs de pintura viària en els passos de vianants situats a les zones de les escoles d'Educació Infantil i Primària; Vila Parietes, Pau Vila, Acesco, Lluís Piquer, Nostra Senyora de Montserrat i, Pompeu Fabra. L'actuació està emmarcada en la primera fase del projecte Camins Escolars, que té com a objectiu principal la transformació de l'espai públic per tal que el camí que els infants han de recórrer de casa seva a l'escola sigui segur i sostenible, alhora que es fomenta la seva autonomia i es consciencia la població sobre la necessitat d'adquirir hàbits saludables com anar a peu a l'escola. El projecte consisteix a fer accions diverses sobre la senyalització i altres elements de la via pública en els camins més habituals que fan servir els alumnes de les sis escoles de primària del municipi.

És una mesura que té efectes sobre la mobilitat per a les persones, especialment pel que fa a la seguretat dels estudiants que es desplacen a les escoles. Un dels altres objectius d'aquest projecte és d'àmbit mediambiental per la reducció d'emissions de CO2. L'Ajuntament va redactar el projecte, amb el darrer equip de govern socialista, que es desenvoluparà en diferents fases i que tindrà un cost total superior als 200.000 euros.

El projecte vol promoure que els alumnes dels centres de primària vagin a l'escola a peu.

Al projecte dels Camins Escolars Segurs, també ha participat activament les direccions de les escoles i les AMPA. En paral·lel, els alumnes de 5è de primària del municipi van fer activitats de dinamització per treballar i revisar els camins cap a les seves escoles.

Edicions locals