Esquerra Republicana de Catalunya guanya les eleccions a Parets del Vallès

La participació ha baixat a Parets més d'un 5% en aquestes eleccions generals

Esquerra Republicana de Catalunya guanya les eleccions a Parets del Vallès superant al Partit Socialista de Catalunya. Aquesta és la primera vegada en la història que ERC guanya les eleccions generals a Parets.

En les darreres eleccions generals el PSC va ser la primera força política més votada a Parets, però en aquesta ocasió ERC li ha passat per davant i queda com a primera opció escollida pels paretans i paretanes. La tercera força més votada ha estat Unidas Podemos i la quarta JuntsxCat.

2.521 paretans han votat ERC, el que representa un 23,78%. 2.436 paretans han votat el PSC, que es queda amb un 22,97% dels vots. La tercera força a Parets, Unidas Podemos, ha rebut 1.902 vots a Parets, el que representa un 17,94% dels vots. Junts per Catalunya ha rebut 824 vots, el que representa un 7,77% dels vots. El PP queda com a cinquena força a Parets amb el 6,55% dels vots, VOX aconsegueix el 6,28% dels vots, Ciutadans el 6,03%, la CUP arriba al 4,63% dels vots, Más País 1,42% i el PACMA aconsegueix un 1,31% dels vots.
L'altra dada de la jornada a Parets del Vallès és que 666 paretans i paretanes han votat VOX, el partit d'ultradreta, és a dir, que la ultradreta ha estat la sisena força més votada a Parets. El partit VOX ha rebut a Parets 313 vots més que en les darreres eleccions generals del passat mes d'abril. A més, el Partit Popular ha rebut un 3,17% més de suport per part de la ciutadania a Parets.

En total han votat 10.656 paretans i paretanes, quan en les darreres eleccions de l'abril van votar 11.399 persones, el que representa una baixada del 5,3%.

53 dels vots a Parets han estat nuls i 87 persones han votat en blanc en el municipi de Parets del Vallès, una jornada electoral que va transcorre sense cap incident a destacar.

 

Edicions locals