La Bèstia de Diables Parets, participa a 'Fantàstics!' la mostra de bèsties inspirades en les llegendes i la mitologia, a Barcelona

Diumenge, 9 de febrer, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Parets, Kènia Domènech, acompanyarà la Colla de Diables Parets fins a la plaça de Sant Jaume, on es farà el lluïment final.

Fins diumenge el vestíbul del Palau de la Virreina de Barcelona es converteix en una gran cova que alberga algunes de les bèsties d'imatgeria festiva més fantàstiques i interessants de Catalunya. L'exposició Fantàstics!, fa un recull de deu bèsties que expliquen, cada una d'elles, una història.Entre elles s'hi troba 'La Bèstia', que el va crear el 2005 l'escultora vilafranquina Dolors Sans. 
És un esquelet de drac fluorescent que brilla en la foscor. Representa el poder de les tenebres i té un paper important en la representació de la llegenda de la Pedra del Diable, per la Festa Major d'Estiu a Parets. La Bèstia també apareix en els actes de la Festa Major d’Hivern de Parets del Vallès que se celebra cada any a finals de Gener.

El bestiari festiu i popular és un dels protagonistes més emergents de la cultura tradicional. En els darrers anys, la creativitat i la imaginació en la construcció de bèsties fogueres ha superat les múltiples expressions existents del monstre més clàssic: el drac.
Aquesta mostra presenta un seguit de bèsties fabuloses, tant barcelonines com vingudes d'arreu del país, fruit de la imaginativa interpretació contemporània de les llegendes i les mitologies i, fins i tot, de les creacions inspirades en el còmic i en la literatura i el cinema fantàstics i de terror. Diumenge dia 9 l'exposició estarà oberta fins a les 15 h, perquè a les 17 h totes les bèsties sortiran en cercavila cap a la plaça de Sant Jaume, on faran els seus balls de lluïment.

Edicions locals