L’Hospital de Mollet recupera els parts i les urgències d’Obstetrícia

La FSM ha aprofitat aquest parèntesi per actualitzar la planta hospitalització de la maternitat i introduir altres novetats

L’Hospital de Mollet recupera a partir d’avui dilluns l’atenció al part i les urgències d’Obstetrícia. Recordem que aquesta activitat es va traslladar a Mútua Granollers el passat 1 d’abril a causa de la situació del Covid-19 en els centres sanitaris. El seu retorn a l’Hospital de Mollet està en la línia del retorn a la normalitat assistencial.


L’Hospital de Mollet ja va anunciar que l’activitat del part retornaria en el moment d’entrar en la Fase 1. Segons explica la Fundació Sanitària Mollet, l’activitat de parts es fa a partir d’avui en un espai sectoritzat per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó. En aquest espai es permetrà l’accés d’un acompanyant durant tot el procés de part. Com a la resta de pacients, per tal d’assegurar la millor atenció possible es realitzarà un control de símptomes tant a la futura mare com al seu acompanyant abans d’accedir a l'Hospital.


La FSM explica que ha aprofitat aquest període sense activitat per actualitzar la planta hospitalització de la maternitat i s’ha creat una Sala de Lactància per a professionals i usuaris, un nou espai ubicat a la zona de neonatologia. Així mateix, des del passat mes de març, l’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha finalitzat la humanització de les seves sales de part creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants.


“L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin els més propers possibles a la comoditat de la mateixa llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.”, expliquen des de la FSM.


És el que anomenen un part humanitzat i que consta de dos elements clau. El primer és que volen respectar les decisions de la futura mare sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon és oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. “Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directa en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic”, comenten sobre aquesta novetat assistencial.

Edicions locals