La FSM entra en l'elit de la gestió catalana

El divendres va rebre el segell EFQM d’Excel·lència 500+ que només han obtingut 15 organitzacions a Catalunya

El president de la Fundació Sanitària Mollet Andreu Llargués va rebre aquest divendres de la mà de Miquel Romero, Director de Vida Associativa i Coneixement del Club Excelencia en Gestión, el Segell EFQM d’Excel·lència 500+, el màxim reconeixement que concedeix el Club Excelencia en Gestión com a representant a Espanya de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM). D’acord amb les dades del Club Excelencia en Gestión, actualment a Catalunya només 15 organitzacions disposen del Segell 500+.


Romero va afirmar que aquest nivell de gestió, els 500 punts, demostren una “gestió excel·lent i consolidada” i va animar a la Fundació a seguir treballant a millorar aquesta gestió i també a “posar en valor” les fites assolides, ja que les organitzacions que arriben a aquests nivells han de ser un referent per les altres.


“És un plaer compartir aquest acte on la FSM celebra l'obtenció del Segell EFQM 500+ que reconeix la seva trajectòria de gestió excel·lent, innovadora i sostenible, prestant serveis especialitzats de salut i d'atenció a les persones i a la societat en nou municipis de Vallès Oriental i Occidental. A més d'estar caracteritzat per establir diferents mecanismes d'escolta amb els clients, cosa que permet innovar i crear valor en els diferents processos i serveis”, explica Miquel Romero.


Andreu Llargués, en nom de la fundació, va agrair el reconeixement i el va atribuir a la tasca realitzada al llarg dels darrers anys pels professionals de la Fundació. “Arribar fins aquí ens ha estat possible gràcies a la feina de molta gent”. Per tots els grups professionals va tenir una menció expressa d’agraïment i també un record per persones ja desaparegudes com l'expresident del Patronat, Martí Fabré.


Abans de l’entrega del segell de qualitat, el Director General de la FSM, Jaume Duran va referir-se a la desena de segells que ha rebut la institució al llarg d’aquests deu anys i la constant cerca de la millora que la impulsa. “Per l’FSM la qualitat ha esdevingut un motor de canvi, una peça fonamental que ens ha impulsat des de fa molt temps”, va dir Jaume Duran.


L’FSM va adoptar el model EFQM per a la millora continua de la seva gestió l’any 2012 amb la primera autoavaluació i ha aconseguit el màxim reconeixement 500+ aquest 2020.


Després d’un procés d’avaluació realitzat per Aenor, s’ha reconegut a l’FSM pel seu compromís per consolidar-se com a una organització ètica i responsable social i mediambientalment, compromesa amb els professionals i la ciutadania i que s’orienta cap a una cultura d’excel·lència en la seva gestió. Concretament es va valorar molt positivament el seu model d’atenció centrada en la persona, l’orientació a processos dels seus serveis, tenir cura dels seus professionals i els seus resultats en sostenibilitat mediambiental i social a través de l’Obra Social El Roure.


L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Mollet Josep Monràs i el Director General del Servei Català de la Salut, Adrià Comella.


L’acte d’entrega del Segell EFQM coincideix amb el 10è aniversari de la inauguració del nou Hospital de Mollet el passat juliol de 2010, un edifici dissenyat i enfocat a la sostenibilitat mediambiental a través de l’arquitectura sostenible, la geotèrmia i els sostres radiants i a l’excel·lència clínica.

Edicions locals