Mollet denega cedir a la Comunitat Islàmica Al Huda el Pavelló de Riera Seca per celebrar la Festa del Xai

L’Ajuntament justifica la decisió per tal de contenir els brots de Covid-19

L’Ajuntament de Mollet ha desestimat la petició de la Comunitat Islàmica Al Huda de cedir avui divendres, 31 de juliol, el Pavelló Municipal de la Riera Seca per celebrar, de 7.30 a 9 hores, la Festa del Xai. La regidora coordinadora de serveis personals i acció cívica de l’Ajuntament de Mollet, Mercè Pérez, en el seu escrit de resolució, assenyala que es desestima la petició “per tal de contenir el brot de Covid-19 i evitar els contagis que s’estan donant, sobretot en trobades socials, familiar i d’amistats”. Al Huda ha mostrat a través de les xarxes socials la seva queixa per aquesta decisió municipal, ja que comenten que l’Ajuntament ha cedit un local públic a una altra comunitat religiosa del carrer Indústria.

La resolució de no cedir el Pavelló de la Riera Seca per dur a terme la Festa del Xai es va fer efectiva el passat dia 22 de juliol i en la mateixa s’explica que actualment hi ha una sèrie de mesures aprovades en el marc del Pla Territorial de Protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial d’alt risc i que aquests s’apliquen als municipis de Barcelona i la seva àrea metropolitana des del 18 de juliol. També s’al·ludeix al creixement sostingut de persones diagnosticades de Covid-19 a Barcelona i altres municipis i a un informe del cap de servei d’Acció Cívica de Serveis que indica que la majoria dels contagis es produeixen en trobades socials, familiar i d’amistats i recorda que les principals mesures establertes van dirigides a “reduir l’activitat social tant en l’àmbit privat com públic”.


Des de fa un temps la Comunitat Al Huda ha expressat les seves queixes per no disposar d’un espai adient per la seva activitat religiosa. El problema queda evidenciat tots els divendres quan una part dels fidels han de resar al carrer per manca d’espai a l’interior del seu local.
 

Edicions locals