Per primera vegada l’Hospital de Mollet formarà dos Metges Residents (MIR)

L’Hospital de Mollet ha rebut aquest dimarts, per primera vegada, dos residents MIR de l’especialitat de Medicina Familiar i Comunitària que realitzaran part de la seva formació al centre sanitari al llarg dels pròxims quatre anys.
Els residents rotaran entre l’atenció primària i l’atenció hospitalària. Concretament a l’hospital es formaran en les especialitats d’urgències, medicina interna, nefrologia, geriatria, dermatologia, ginecologia i obstetrícia, psiquiatria, pediatria, pneumologia, endocrinologia, reumatologia, neurologia, otorrinolaringologia i cardiologia.
Aquesta serà la primera promoció de residents que es formarà a l’Hospital de Mollet després que el 2019 fos acreditat pel Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social com a centre de formació especialitzada i com a Dispositiu hospitalari de la Unidad Docente Multidisciplinar de Atención Familiar y Comunitaria.
El Dr. Francisco Muñoz, cap del Servei de Medicina Interna i de l’Àrea Mèdica de l’Hospital de Mollet, exercirà de Cap d’estudis dels nous residents, i la Dra. Meritxell Salvadó, mèdica adjunta de Medicina Interna, serà la coordinadora docent del programa. "El nostre objectiu és ajudar a formar-los en aquells valors, habilitats i actituds que necessiten els metges de famílies: visió global, ull clínic i terapèutic, empatia, integralitat, proximitat...", especifica el Dr. Muñoz.
“Rebre residents ha estat el següent pas natural d’un centre que fa anys que demostra una alta vocació docent com a hospital universitari de la UB en les especialitats de medicina, infermeria, farmàcia i psicologia. El passat 2019 vam rebre més de 400 alumnes de diferents disciplines, especialitats i titulacions. El nostre objectiu és anar incorporant any a any altres professionals mèdics i infermers en formació”, explica el Dr. Joan Maria Ferrer, director de Qualitat, Docència i Recerca.

Edicions locals