L'Hospital de Mollet ingressa 25 nous pacients per Covid-19 en els darrers dies

L’Hospital de Mollet té actualment 40 persones ingressades per Covid-19, més del doble que la setmana passada, segons ha informat l’Ajuntament de la ciutat. El passat dimecres, segons va explicar la Fundació Sanitària Mollet, hi havia només 15 persones ingressades per coronavirus. En els darrers dies, doncs, han ingressat un total de 25 persones.
Aquesta xifra s’ha informat a la reunió del Comitè d’Emergències Covid-19 que s’ha dut a terme aquest dilluns. Després de la reunió l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, en nom de l’Ajuntament, ha fet un ban on fa una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva davant l’increment alarmant de casos a la ciutat i l’augment de persones hospitalitzades els darrers dies.
De fet, aquesta darrera setmana, també hi ha constància dùn fort creixement dels casos positius. En aquests moments, segons les darreres dades del departament de Salut, a Mollet hi ha 342 casos positius de Covid-19 amb un índex acumulat de 1.592 casos.
Pel que fa a l’índex de rebrot, se situa en 1081 (es considera molt alt a partir de 200).

Per tot plegat, Josep Monràs, ha fet una crida “clara i contundent a la ciutadania per extremar la prudència en els nostres comportaments socials si no volem tornar a les xifres que vam patir el mes de març i arribar a un col·lapse sanitari”. Segons Monràs, “les mesures que s’han aplicat, sigui des de la Generalitat o des del mateix Ajuntament, són doloroses però necessàries” i segurament “s’ha hagut d’arribar a aquesta situació perquè s’ha estat massa temps amb recomanacions quan s’hauria d’haver apostat abans per les restriccions”.
L’alcalde també ha volgut recordar que “l’alarmant xifra d’ingressats no només posa en risc a aquestes persones, ja que també provoca que si no aturem un possible col·lapse sanitari, hi haurà d’altres persones, amb altres patologies, que no podran ser ateses com cal”.
L’actual situació que viu Mollet arran de la Covid-19 a Mollet també ha provocat que a hores d'ara hi hagi una vintena de grups escolars i cinc equips de diferents entitats esportives confinats.
La nota positiva són les residències, on no s’ha detectat cap cas.

Edicions locals