L’Hospital de Mollet amplia els llits per malalts Covid-19 davant l’increment d’ingressos

A l’Hospital de Mollet hi ha 72 persones ingressades amb Covid19 – la setmana passada eren 54-; s’han donat 29 altes, amb un total de 637, i hi ha hagut 4 defuncions respecte a la setmana passada, segons ha informat la Fundació Sanitària Mollet.
La pujada d’ingressos a l’Hospital va paral·lel a la pujada del risc de rebrot al Baix Vallès que segueix augmentant i ja ha superat els 1.100 punts amb una taxa de contagi (Rt) d'1,5.
Malgrat la greu situació epidemiològica, la FSM informa que l’hospital ha pogut mantenir l’activitat quirúrgica i de consultes externes tot i que ha pres algunes mesures concretes per poder donar una millor resposta a la situació sanitària actual.
"L’activitat quirúrgica de l’hospital i les consultes externes es manté i se segueix recuperant activitat endarrerida durant la passada primavera. Si és necessari, es prioritzaran cirurgies majors ambulatòries", comenta la FSM en un comunicat.
Informen que s’ha ampliat un 25% la dotació de llits, concretament a les Unitats 2 i 3 d'hospitalització, on es concentra l’activitat Covid.
Es mantenen les restriccions d’accés a l’hospital a acompanyants i visites anunciades la setmana passada, exceptuant els menors i les persones que necessitin acompanyant per motius específics.
Es redueix l’horari d’hospital de dia a les tardes i d’hospital a domicili.

TRASLLAT DELS PARTS A GRANOLLERS


Per altra banda, l’atenció al part de l’Hospital de Mollet s’atendrà de forma temporal a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell o a l’Hospital General de Granollers respectivament segons si el pacient procedeix del Vallès Oriental o Occidental.
Aquesta mesura, promoguda pel Servei Català de la Salut, busca concentrar els parts en determinats hospitals davant l’augment gradual de casos de la COVID-19 de les últimes setmanes en tot el territori.
L’Hospital de Mollet mantindrà les consultes pel control de la gestació (ecografies i seguiment de l’embaràs) i les urgències d’Obstetrícia, Pediatria i Ginecologia.
Aquestes mesures estaven previstes en el Pla de Contingència operatiu des de primers d’octubre, que ahir va ratificar el Patronat de l’FSM en una reunió extraordinària celebrada en línia per tal de fer seguiment de la situació epidemiològica i donar suport a les mesures contemplades al pla.

L’AJUNTAMENT DEMANA A SALUT MÉS RECURSOS

Amb aquestes dades preocupants damunt la taula, l’alcalde molletà es va posar en contacte ahir amb responsables del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per demanar-los “més mesures per a Mollet per poder frenar aquesta corba que, cada dia, ens dóna un ensurt a primera hora del matí i que ens comença a posar en escac, tant a primària com a l’Hospital, i més recursos econòmics i de personal per a l’assistència primària, que està absolutament col·lapsada, com també per a l’Hospital, per no tornar-nos a trobar en la mateixa situació que el mes de març”.
Josep Monràs està convençut que “és més preferible estar quinze dies amb restriccions més contundents i poder frenar aquesta corba que no pas anar fent la viu-viu perquè estem posant en risc la salut de moltes persones, estem posant en risc el nostre sistema sanitari, i estem posant en risc els sectors econòmics de la mateixa ciutat”.
En definitiva, l’alcalde de Mollet considera que “més enllà de les guerres internes que la Generalitat té amb els diferents consellers i conselleres és hora que pensin amb quina és la situació, que escoltin als professionals de la sanitat pública i que plantegin mesures racionals i contundents per intentar frenar aquest índex que, de moment, no els estem frenant”.

 

Edicions locals