L’Hospital de Mollet ja té 89 pacients Covid-19

El risc de rebrot al Baix Vallès s’estabilitza i comença a baixar la taxa de contagi

A l’Hospital de Mollet hi havia aquest dimecres 89 persones ingressades amb Covid-19 segons ha informat la Fundació Sanitària Mollet. La setmana passada eren 72, per tant hi ha 17 persones més, el que indica que segueix creixent la pressió assistencial amb relació a la pandèmia. 
De la forta activitat derivada del coronavirus n’és una bona mostra l’elevat ritme d’altes. En set dies s’han donat 49 altes, amb un total de 686. Com és habitual en l’apartat negatiu hi ha les defuncions. Aquesta setmana n’hi ha 5 més respecte a la setmana passada.
El dilluns després d’una nova reunió de la Comissió Tècnica d'Emergències de la Covid-19, presidida per l'alcalde Josep Monràs, l’Ajuntament va informar que les dades segueixen sent preocupants. Aquest dimecres les dades de la Generalitat de Catalunya, indicaven que el risc de rebrot al Baix Vallès s’estabilitza malgrat seguir essent elevat en els 869 punts i la taxa de contagi (Rt) baixa lleugerament a 0,97.
L’hospital manté les mateixes mesures anunciades la setmana passada i previstes en el Pla de Contingència dissenyat. Això implica, tot i que els malalts Covid-19 ja ocupen la meitat dels llits del centre, que l’activitat quirúrgica de l’hospital i les consultes externes es manté. El pla de contingència estableix que si és necessari, es prioritzaran cirurgies majors ambulatòries.
També es mantenen les restriccions d’accés a l’hospital a acompanyants i visites anunciades la setmana passada, exceptuant els menors i les persones que necessitin acompanyant per motius específics.
Igualment segueix la reducció de l’horari d’hospital de dia a les tardes i d’hospital a domicili i el trasllat de l’atenció al part de l’Hospital de Mollet a l’Hospital Universitari Parc Taulí de Sabadell o a l’Hospital General de Granollers respectivament segons si el pacient procedeix del Vallès Oriental o Occidental.

Edicions locals