L’Hospital de Mollet redueix de forma destacada els ingressats per Covid-19

La FSM ha activat el projecte Suport Covid que millora el contacte entre les persones ingressades i les seves famílies

La situació dels ingressos per Covid-19 a l’Hospital de Mollet ha experimentat una notable millora en els darrers dies. Avui dimecres la Fundació Sanitària Mollet ha informat que tenia un total de 56 persones ingressades amb coronavirus, que en els darrers dies s’han donat 66 altes, amb un total acumulat des de l’inici de l'epidèmia de 752, i hi ha hagut 9 noves defuncions.
La xifra d’aquests dimecres contrasta amb la donada el passat dilluns on hi havia 75 persones ingressades i molt més amb la del passat dimecres – ara fa tot just una setmana- en què n’eren 89. És a dir en set dies, l’Hospital de Mollet ha reduït els seus malalts Covid-19 en un total de 33.

PROJECTE SUPORT COVID
La Fundació ha informat avui que en aquesta segona onada es manté el projecte de Suport Covid.
El projecte Suport Covid està format per diferents professionals sanitaris, treball social i d’atenció espiritual, i consisteix en el fet que es realitzen videotrucades per tal de possibilitar el contacte entre les persones ingressades i els seus éssers estimats i fomentar un espai de comunicació més pròxim on es puguin veure i parlar. “Un cop finalitzada la trucada es treballa la contenció i el suport emocional amb la persona atesa”, explica Sara Pons, responsable del Servei d’Atenció Espiritual.
L’equip també realitza trucades diàries de suport a familiars o acompanyants on s’ofereix informació més propera i emocional sobre el dia a dia de la persona ingressada. Aquestes trucades tenen per objectiu tranquil·litzar als familiars i reduir l’ansietat més enllà de la trucada de l’equip mèdic per informar de l’estat de la persona atesa.
Aquest servei està dissenyat per a persones fràgils, que no tenen autonomia o que no disposen de telèfon o tauleta per poder fer-ho per elles mateixes.

Edicions locals