"Salvem el Calderí" celebra que Urbanisme suspengui temporalment l’entrada en vigor del nou planejament per l’espai

Urbanisme aprova la modificació puntual del PGOU en el sector, però en suspèn l’entrada en vigor

La Comissió Territorial d’Urbanisme, en la reunió celebrada el passat divendres, va aprovar definitivament la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana de Mollet en el sector del Calderí aprovada en el seu dia pel ple de Mollet. La Comissió, però n’ha suspès temporalment l’entrada en vigor mentre no es resolguin algunes qüestions que no s’han especificat. Aquesta mesura s’aplica quan des de la Comissió d’Urbanisme es considera que tot i que el procediment és correcte cal presentar algun informe complementari o incorporar especificacions que l’Ajuntament haurà de trametre a través d’un text refós del document. Una vegada fet això la Comissió podrà donar el vistiplau a l’entrada en vigor del planejament.
La Plataforma “Salvem El Calderí”, contrària a la urbanització d’aquest espai agrícola, ha celebrat aquest dilluns la decisió de la Comissió Territorial de l’Arc Metropolità de Barcelona. La plataforma, tot i l’aprovació del Pla per part de la Comissió Territorial, ha “valorat positivament aquesta decisió perquè mostra que la tramitació del mateix té molts aspectes a millorar, i perquè obre la porta a posar més llum sobre una agressió al territori sobre la que han planat massa la foscor i els estratagemes institucionals”.
Tot i això, la plataforma indica que la paralització és temporal i demana que “cal seguir més alerta que mai perquè l’aprovació virtual del Pla per part de l’òrgan de la Conselleria de Territori no elimina sinó que segueix
mantenint l’amenaça de desaparició d’aquest sensible espai, exemple del que era la plana agrícola vallesana”.
En aquest sentit la plataforma recorda que la campanya de recollida de signatures que impulsa a Change.org en contra del planejament aprovat per l’Ajuntament de Mollet pel Calderí ha assolit ja prop de 800 suports populars.
 

Edicions locals