Els 11 alcaldes del Baix Vallès fan una crida a la responsabilitat per evitar una tercera onada de Covid-19 el gener

Els alcaldes dels 11 municipis de referència de l'Hospital de Mollet han fet  una crida conjunta a la prudència i a la responsabilitat ciutadana amb especial èmfasi en aquestes festes que s’aproximen. Els alcaldes es van reunir ahir al Consell d'Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet per fer un seguiment de la situació de la Covid-19 en tot el territori i concretament en el centre de salut molletà.

Les xifres territorials en el Baix Vallès amb relació a la Covid-19 han anat en clara davallada l’últim mes, coincidint amb l'aplicació de les mesures preventives del Departament de Salut. Avui divendres, el risc de rebrot se situa en 137 punts i s’acosta clarament als 100 punts que separen el risc elevat del moderat, unes xifres que no veiem des del passat mes de juliol. Així mateix, la Rt és del 0,61 i permet una davallada continuada del nombre de contagis comunitaris.

També l’Hospital de Mollet ha viscut la materialització d'aquesta tendència a la baixa, amb 18 persones ingressades amb Covid-19 en comparació amb els 60 ingressos existents en les mateixes dates el mes anterior.

Malgrat la positivitat d’aquestes dades, el model preventiu del Departament de Salut preveu un nou augment dels ingressos de cara a Nadal i una tercera onada aquest gener. És per aquest motiu que els alcaldes dels municipis de referència de l'Hospital de Mollet han volgut fer èmfasi conjunt en la importància de fer una crida conjunta a la responsabilitat ciutadana i a l'aplicació rigorosa de les mesures de prevenció del Departament de Salut pel benestar i seguretat de totes i tots els seus ciutadans.

Edicions locals