Un centenar de persones es concentren en contra de la urbanització del Calderí

A prop d’un centenar de persones, entre elles representants de formacions de l’àmbit social i polític local, es van concentrar aquest dimarts a la tarda davant de l’Ajuntament de Mollet en un acte convocat per la Plataforma Salvem el Calderí.

L'acte, el primer que ha convocat aquesta nova entitat que té com a objectiu preservar aquest espai agrícola de la ciutat i evitar que tiri endavant l’actual pla d’urbanització, va consistir en  la lectura d’un manifest de  campanya i  en el  lliurament simbòlic de les 1100 signatures de suport que ja s'han sumat a aquesta reivindicació.

La plataforma acusa l'Ajuntament de voler construir un "macrobarri per a més de 4.000 persones" i adverteix que se situa en una zona inundable prop d'indústries químiques. Pensen que tampoc serveix per solucionar el problema de l'habitatge i recorden que Mollet és la setena ciutat catalana amb més pisos buits.

En la concentració es va recordar que  la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'Arc Metropolità va aprovar el novembre definitivament la modificació puntual del Pla General al sector del Calderí, però que l’execució va quedar pendent, ja que la Generalitat va instar a l’Ajuntament a fer diverses correccions tècniques. Entre elles, segons va informar el consistori, incorporar la nomenclatura de les noves claus urbanístiques i completar l'agenda de desenvolupament del sector.

Segons es va informar en l’acte de Salvem el Calderí, l’Ajuntament ja ha resolt aquestes qüestions i té previst que passin pel ple municipal del pròxim dilluns amb l’objectiu de comunicar-les a la Comissió Territorial d’Urbanisme i que el pla es pugui ja executar.

La Plataforma calcula que en un espai de 4 a 6 anys podria tirar endavant aquest projecte que preveu la urbanització d’aquest espai i la construcció de 1.400 habitatges – entre ells 480 de protecció oficial- i diversos espais per equipaments i zones verdes.

Txus Carrasco, membre de la plataforma Salvem el Calderí, va explicar que la lluita per salvar aquest espai agrícola i natural “no ha fet més que començar” i va animar als participants a seguir recollint signatures contra el projecte i a participar en les diferents iniciatives que es vagin portant a terme. “Si en el seu dia es va poder parar la construcció d’una ciutat a Gallecs, això també es pot parar”, va dir Carrasco. Aquest va informar que les accions de la plataforma seguiran i que ja preparen una manifestació de cara al mes de gener. “Salvar l’espai està en les nostres mans”, va concloure.

 

Edicions locals