La molletana Alèxia Putellas va marcar el primer gol en el debut del FC Barcelona femení al Camp Nou

La passada jornada de Reis va ser un dia històric per l’equip femení del FC Barcelona. El Barça Femení es va imposar a l'Espanyol (5-0) en el partit de Lliga disputat al Camp Nou, cinquanta anys després que ho fessin les pioneres de l'actual Barça Femení en un partit amistós. El conjunt dirigit per Lluís Cortés es va imposar amb les dianes d'Alèxia, Marta Torrejón, Melanie Serrano, Martens i Crnogorcevic. Un triomf que deixa al Barça Femení líder en solitari amb 33 punts, tot i tenir tres partits pendents per disputar. 

La jugadora de Mollet Alèxia Putellas, clau per la victòria del seu equip, explicava a la web del FC Barcelona les sensacions de jugar  al Camp Nou per primera vegada i ser la primera jugadora a marcar un gol. “Com sabeu, sóc culer de naixement i això suposava una fita molt especial per a mi”, explicava.

Durant Nadal ho vam estar comentant a casa i, amb la meva tieta, vam coincidir que el primer partit que recordo al Camp Nou precisament era un Barça-Espanyol, quan tenia 6 anys. Encara guardo amb molt d’afecte diverses fotos d’aquell dia. Fins i tot amb l’Avi del Barça! Llavors solíem anar el camp amb l’autocar de la Penya de Mollet, de la qual sóc sòcia. Qui m’hauria dit que un dia hi jugaria!”, recordava la jugadora.

"Només arribar al vestidor vaig sortir a inspeccionar el camp, cosa que m’agrada fer abans de cada partit. Us garanteixo que quan surts de les escales del túnel impressiona el que veus..., i això que no hi havia públic a les grades!", comenta Alèxia.

Va ser un privilegi ser la capitana d’aquest partit. En la rotllana prèvia al ‘crit de guerra’ al vestidor vaig intentar transmetre a les companyes que deixéssim de banda les emocions que ens poguessin neutralitzar el nostre joc i que ens focalitzéssim a competir. En certa manera és trist, perquè no penses a gaudir, sinó a guanyar i a aportar per l’objectiu comú, que és guanyar la Lliga. Quan arribes a casa o veus resums és quan realment t’adones que has jugat al Camp Nou. Us haig de confessar que no vaig ser conscient d’on estava jugant fins després.”, comenta orgullosa.

Així recorda el seu gol, el primer al Camp Nou del Barça femení: “Només veure entrar la pilota va ser molt emocionant i, a la vegada, vaig tenir sensació d’orgull, especialment per la meva família. Després de la celebració amb les companyes, de camí al nostre camp, em vaig quedar un moment sola i és quan em vaig adonar d’haver marcat el primer gol del Barça Femení al Camp Nou”.

Edicions locals