L'epidèmia de Covid-19 baixa al Baix Vallès i es redueixen els ingressats a l'Hospital

La situació epidemiològica al llarg d’aquesta setmana ha millorat lleugerament en el territori del Baix Vallès, segons dades de la Generalitat de Catalunya,. El risc de rebrot ha disminuït aquest dimecres fins a 371 punts i la taxa de contagi baixa per sota de 1 després de vàries setmanes (0,84). El dimecres de la setmana passada era de 519 punts i la taxa de contagi es mantenia per sobre d'1 (1,11).

Aquesta tendència s’ha vist reflectida a l’Hospital de Mollet que, amb 38 persones ingressades per Covid-19, es manté estable i amb xifres lleugerament inferiors a les de la setmana passada. La setmana passada eren 46, per tant hi ha 8 ingressats menys.

L'activitat del centre es desenvolupa amb total normalitat. La darrera setmana s’han donat 22 altes amb un total de 990 des de l’inici de la pandèmia i hi ha hagut quatre defuncions.

Malgrat això, des del Departament de Salut s’ha mostrat preocupació per l’evolució de la situació epidemiològica durant les pròximes quatre setmanes degut al possible impacte de la soca britànica. Es demana màxima precaució els propers dies i un seguiment rigorós de les mesures de prevenció.

En el cas concret de Mollet, el dilluns, l'índex de rebrot a Mollet estava per sobre del del conjunt del Baix Vallès ja que era de 500 punts, la velocitat de transmissió d'1,10 i els casos detectats els darrers 7 dies eren 133 i els darrers 14 dies, 255.

D'altra banda, s'han fet 1.835 PCR, 900 tests i s'han posat 1.040 vacunes. Des de que va començar la pandèmia, els casos acumulats a la ciutat són 3.507. 


 

Pel que fa als centres educatius, actualment hi ha 18 grups confinats, amb un total de 357 persones, 30 d'elles positives.

Edicions locals