La PAH es concentra a Mollet per evitar el primer desnonament de l'any a la ciutat

La Plataforma d'Afectades per l'Habitatge (PAH) s'ha concentrat aquest dimarts davant el número 23 del carrer Borrell per donar suport als afectats per un desnonament, el primer previst a la ciutat aquest 2021. Un desnonament que finalment, tot i estar previst per les 11.30 h no s'ha efectuat, ja que la comitiva judicial no ha fet acte de presència.

En concret els afectats són tres homes que ocupen un habitatge, propietat d'un gran tenidor, segons ha explicat el portaveu de la PAH, Juanjo Ramon: "Fa un mes que van rebre l'avís de desnonament. Es van veure obligats a ocupar l'habitatge perquè no tenien cap alternativa i ara estan intentant buscar un lloguer, però necessiten més temps", ha explicat Ramon qui ha afegit: "És un cas d'ocupació que ara mateix estaria protegit, com a mínim fins al mes de maig, segons el decret de la moratòria dels desnonaments que va posar el govern central, el qual precisament es va fer per evitar arribar a les portes".

En aquest sentit, el portaveu de la plataforma ha apuntat que "com a mínim s'haurien de seguir els passos administratius previs amb serveis socials per conèixer si es tracta de persones vulnerables, qüestió que a ara per ara, està per demostrar" i ha etzibat: "Grans propietaris com aquest són els primers que haurien de fer complir el decret".

Segons ha informat la PAH, el propietari del pis seria Global Zappa SL, una societat vinculada a IberCaja.

Edicions locals