Mollet s'adhereix al Projete PAPA

Una iniciativa de la Unió Europea que vol evitar l'abandonament esportiu dels joves entre 10 i 14 anys.

Aquesta tarda ha tingut lloc la signatura del Compromís per desenvolupar el Projecte PAPA (Promoting Adolescent Physical Activity) a Mollet.

Es tracta d’un projecte europeu compromès a  millorar la salut i el benestar de joves adolescents mitjançant les experiències de treballar els valors que transmet la pràctica esportiva. La Universitat Autònoma de Barcelona serà l’encarregada del desenvolupament del projecte PAPA a les comarques de Barcelona. L’Ajuntament de Mollet, molt sensible amb els valors i la vessant saludable de l’esport, s’ha involucrat en aquest projecte que es començarà a desenvolupar amb la col•laboració dels clubs de futbol de la ciutat.

La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, el professor de la UAB, Jaume Cruz, el president de la UD Lourdes, Adrián Guerrero, i de la UD Molletense, Gabriel Montoya i el vicepresident del CF Mollet UE, Jordi Candela.

Jaume Cruz ha explicat que aquest projecte es deu a que la UE està molt preocupada per l’increment del sedentarisme i l’obesitat entre els joves: “És entre els 10 i els 14 anys quan es produeixen més casos d’abandonament esportiu”. Ara es realitzaran uns qüestionaris als esportistes, a final de temporada un altre i a l’inici de la següent un altre: “Ens interessa formar entrenadors joves per afegir aquest plus de valoració psicològica”, explica Cruz.

PAPA ha escollit com a pràctica esportiva el futbol, en considerar-lo l’esport més popular, tant a Espanya com a la resta d’Europa, i centra el seu estudi en les categories d’aleví i d’infantil. Tot i això Jaume Cruz assegura que es pot implantar a altres esports com el bàsquet fàcilment.

El projecte està liderat per la Universitat de Birmingham (Regne Unit) tot i que hi participen universitats de cinc països. A Espanya les dues universitats triades són la UAB i la Universitat de València. 


•    Universitat de Birmingham i Universitat de York (Regne Unit)
•    Universitat de Oslo y Bergen (Noruega)
•    Universitat de Grenoble (França)
•    Universitat Autònoma de Barcelona i Universitat de València (Espanya)
•    Universitat de Tesalia (Grècia)

Edicions locals