La Policia Municipal participa en la prova pilot del SIPCAT

Amb aquest nou programa s’unificaran els sistemes informàtics de totes les policies locals de Catalunya.

La Policia Municipal de Mollet ha estat seleccionada, juntament amb la de Palau-solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat, Platja d’Aro i Cerdanyola del Vallès, per posar a prova un nou programari informàtic de gestió i suport als processos de les policies locals, el SIPCAT, durant els mesos de març i abril.

Amb aquest nou programa s’unificaran els sistemes informàtics de totes les policies locals de Catalunya amb l’objectiu de millorar l’atenció a la ciutadania i els serveis de seguretat al municipi.

Així mateix, el nou aplicatiu permetrà la coordinació de la informació entre les policies locals, així com la millora de la seva gestió diària. També obre la via d’una futura coordinació entre els diferents cossos policials i d’emergències.

Els requisits per participar en aquest projecte han estat que la policia formi part de la xarxa de comunicacions de tecnologia digital, RESCAT, que cobreix les necessitats comunicatives entre els serveis d’emergència i seguretat de la Generalitat de Catalunya i de les administracions locals, i que l’Ajuntament hagi signat el conveni de cessió d’ús del SIPCAT amb el Departament d’Interior.

Edicions locals