La Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès s’adhereix a ‘La Resistència’

També pren part de la iniciativa penal popular ‘Dempeus per la Salut Pública’.

La Plataforma per la Sanitat Pública del Baix Vallès s’ha adherit aquesta setmana a la Coordinadora en defensa dels serveis públics i l’estat del benestar autoanomenada ‘La Resistència’. Així ho van presentar dimecres dos dels seus membres, el president del comitè d’empresa de l’Ajuntament de Martorelles, Lalo Plata i el president del comitè d’empresa de l’Hospital de Granollers, Vicenç Barbancho.

“Les sigles passen a un segon pla per donar pas als objectius” va iniciar Plata per explicar que aquesta és una plataforma de plataformes que vol sumar esforços i coordinar la feina que es duu a terme en l’àmbit de la sanitat al Baix Vallès. En aquesta coordinadora hi tenen veu també partits polítics (ERC, ICV, EUiA i PSC), sindicats (UGT i CCOO), i associacions de diferents poblacions del territori: “denunciem la precària situació al territori, la política de retallades i ens enfrontem frontalment a la reforma laboral” va explicar Plata que va fer una crida a la participació ciutadana pel compromís social i la mobilització per la defensa dels serveis públics del territori.

‘La Resistència’ ha elaborat un manifest que llegirà a la primera acció impulsada a Mollet el proper 16 de març (19h). Es tracta d’una manifestació que anirà de la plaça Prat de la Riba fins la plaça Pau Casals. Entre les seves línies de treball hi ha el tancament de l’escola Longarón, el quart institut o l’increment de les urgències a l’Hospital de Mollet per part de la població de Santa Perpètua a causa de la concentració de serveis de ginecologia al CAP de La Llagosta, de Martorelles i de Sant Fost.

La Plataforma s’adhereix a ‘Dempeus per la Salut pública’

D’altra banda, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès, s’ha adherit a la iniciativa penal popular ‘Dempeus per la Salut pública’ que es presentarà el proper 10 de març a la Universitat Pompeu Fabra: “És important  pel que pot significar en el futur. Més enllà de les mobilitzacions, s’obre una via per demanar responsabilitats penals als governants” va declarar el membre de la plataforma, Antonio López. Aquesta iniciativa la lidera l’ex fiscal general anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo.

El proper 28 de març, La Marineta acollirà una xerrada on membre d’aquesta iniciativa explicaran a la ciutadania en què consisteix.

Edicions locals