Mollet posa en marxa el Servei de Mediació de l’Habitatge

Serveis Socials i Habitatge derivaran els casos problemàtics cap aquest nou servei el conveni del qual han signat Ajuntament i Caritas Diocesana.


Aquest matí l’Ajuntament de Mollet i Càritas Diocesana de Barcelona han formalitzat un acord de col·laboració per a la creació d’un punt d’atenció del Servei de Mediació de l’Habitatge de Càritas a Mollet.

Mitjançant aquest conveni l’Ajuntament col·laborarà amb el Servei de Mediació de l’Habitatge que té Càritas Diocesana de Barcelona per assessorar i donar suport a famílies amb dificultats de pagament de la seva residència habitual. Es tracta d’un acord que s’ha treballat conjuntament des de Serveis Socials i l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament.

La signatura ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, i el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglá, que ha parlat en la seva intervenció de que fins ara s’ha ajudat als actors forts d’aquesta crisi, les entitats financeres, i no a l’actor feble, el ciutadans.“És moralment inacceptable i èticament incorrecte”, ha dit. A més, Roglá ha explicat que aquest servei de Caritas funciona des fa un any amb l’objectiu que cap persona es quedi al carrer i que han rebut fins la data més de 400 sol·licituds per aquesta mediació: “Igual que s’ha creat un FROP per les entitats financeres, també s’ha de crear un “miniFROP” per als més dèbils".

Aquest servei de mediació analitzarà i estudiarà cada cas i proposarà alternatives com, en algun cas, ajuts econòmics que el ciutadà haurà de retornar a Caritas en un termini fix. “Si no és per aquesta via, intermediant amb els propietaris dels pisos i amb les entitats financeres”, ha assegurat Roglá. Unes entitats que diu el director de Caritas tenen una reacció majoritària positiva. Pel que fa la dació en pagament, Roglà ha manifestat que “per alguns casos hauria de ser la solució, però defensem més la segona oportunitat i altres fòrmules de lloguer per continuar a l’habitatge”.

En aquesta línia, l’alcalde Monràs ha recordat que la dació en pagament no està resolta i que el govern de l’Estat hauria de transformar el codi de bones pràctiques en lleI i ha definit aquest conveni com un “compromís ferm i decidit” d’una acció concreta que vol fer una tasca de prevenció. Monràs ha explicat que des fa mesos l’Ajuntament ja ha hagut de fer mediació en casos d’habitatge i que aquest nou servei acollirà casos derivats de serveis socials i serveis municipals d’habitatge. L’acalde ha avançat també que s’està treballant en altres línies d’acord pel que fa l’habitatge que es donaran a conèixer les properes setmanes.

Roglá ha tornat a demanar la paraula per recordar que la prioritat de Caritas és l’ocupació i que des de l’entitat es demana un pacte de totes les forces polítiques, econòmiques i socials. Monràs ha fet referència a aquestes paraules per reiterar que el problema del deute és que es pugui pagar i que si hi ha deute a les administracions és perquè des d'aquestes s’està ajudant als ciutadans. “Benvingut sigui el deute si podem evitar casos com els que acollirà aquest nou servei de mediació”, ha clos.

Edicions locals